Innemen van suikers tijdens de duurinspanning kan de prestatie aanzienlijk verbeteren

Om te kunnen sporten hebben onze spieren brandstof nodig om energie te leveren. Voor duursporters bestaat die brandstof voornamelijk uit vetten, koolhydraten en in mindere mate eiwitten.

Welk brandstofmengsel we nu precies gaan gebruiken, hangt van de duur en de intensiteit van de inspanning af. Ook de mate van getraindheid is belangrijk. Zo zal een goed getrainde duursporter beter en langer vetzuren kunnen verbranden en zijn suikers sparen tot in de finale.

Bij rustige trainingen zullen we vooral gebruik maken van onze vetverbranding om energie te leveren. Zelfs een goed afgetrainde topsporter heeft voldoende vetreserves om enkele dagen aan één stuk rustig te kunnen sporten. Het nadeel van het gebruik van vetten voor het sporten is dat deze niet zoveel energie per seconde kunnen vrijmaken en we er dus niet al te intensief mee kunnen sporten.
Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>