Iraanse discuswerper weigert hand Kate Middleton

Kate Middleton hoefde zondag niet te rekenen op een hand van de Iraanse discuswerper Mehrdad Karam Zadeh. De atleet won een zilveren medaille op de Paralympics in Londen, maar wilde bij de uitreiking vanwege zijn geloof de hertogin van Cambridge niet de hand schudden. Lees verder in De Telegraaf

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Ha, lekker weer des Telegraaf’s zo’n kop…. FF verder lezen & ’t originele berciht erbij halen: Kate was al vante voren geïnformeerd en bied haar hand niet eens áán. En de discuswerper in kwestie legt uit respect zijn rechterhand op zijn hart en maakt een buiging.

  Bovendien zou deze man zelfs problemen kunnen krijgen bij thuiskomst omdat hij zich niet aan de ‘cultuur’regels zou hebben gehouden. …

 • Stel nou, Nederland organiseert de Olympische Spelen in 2028. Wordt het dan standaard om 3 zoenen op de wang te geven, omdat dat onze cultuur is? Wat dan met Fransen die maar twee keer zoenen? Of nog een gedachtensprong, Inuït die met de neuzen tegen elkaar gaan (of zoiets). Culturele diversiteit blijft mooi.

 • Culturele diversiteit is an sich mooi, maar zijn mensen die zich beroepen op een geloof om vrouwen anders te behandelen dat ook?

  Idem weigerambtenaren; daar mogen we niet te veel over zeggen, want dan komt de godsdienstvrijheid in het geding, maar als ik als trouwambtenaar gewoon een gloeiende pesthekel heb aan homo’s dan discrimineer ik, omdat ik mij niet wens te conformeren aan een sprookjesboek.

 • Laten we weer lekker met zijn allen over Moslims heen vallen. Aanhangers van een andere religie behouden zich het recht voor om hun buurman met gezin en al hun huis uit te schieten, huis vervolgens plat te walsen, en er een eigen huis voor terug te zetten. Gesteund op niets anders dan het oude testament dat zich goedpraatte. Redelijk gedateerd mandaat, maar gebruik ervan blijft geheel ongestraft. Gratis grond, eerlijk geroofd van de inheemse bevolking.
  Dagelijkse praktijk, op 4 uurtjes vliegen van hier. Slachtoffers zijn veelal Moslims. Dat zijn ze al sinds de tijd van het oude testament.

 • Luc Krotwaar

  @ Cloxxki,

  Vraagje: ik ben op zoek naar leuke stoelen bij een witte houten eettafel in m’n nieuwe woning hier in Eindhoven. Wat zou jij adviseuren over bijpassende stoelen?
  Zou me echt verbazen als je ook hier geen zinnige mening over zou kunnen en willen ventileren 😉