Bram Wassenaar: ‘Andrea Deelstra zou moeten kunnen debuteren in 2u35 of 2u34’

Bram Wassenaar verbleef deze maand enige tijd in Sankt Moritz met zijn atleten Marco Gielen, Andrea Deelstra en Fa Adda. Deelstra zal dit najaar haar debuut maken op de marathon in Eindhoven en zit nu in de specifieke voorbereiding voor die wedstrijd.

Volgens Wassenaar verloopt de voorbereiding uitstekend. ‘Er verandert niet zoveel in de programmering, er zal alleen wat meer omvang gedraaid worden.’ Als de voorbereiding ook de laatste weken zo goed blijft gaan dan voorziet Wassenaar een mooie debuut van Deelstra. ‘Met een tijd van 1u13 op de halve marathon zou je als richttijd uitkomen op 2u36. Met de specifieke trainingen die we nu doen hoop ik dat we dat nog richting 2u35 of 2u34 krijgen.’

Deelstra heeft volgens Wassenaar veel potentie op de marathonafstand. ‘Ze heeft een sterke focus, dat is heel belangrijk voor een marathonloper. Daarnaast is het een lichtgewicht, dat is ook in haar voordeel. Alleen de looptechniek moeten we nog wat aanpassen. Ze heeft een lange rollende pas, daar moet nog wat meer frequentie in komen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>