Olympisch kampioene Ostapchuk betrapt op doping

Kogelstootster Nadzeya Ostapchuk heeft haar gouden medaille alweer moeten inleveren. Vandaag werd bekend dat de Wit-Russische atlete tijdens de Olympische Spelen betrapt is op het gebruik van metenolon, een anabole steroïde. Ostapchuk werd tweemaal getest. Eenmaal na afloop van de wedstrijd en eenmaal de dag voor de wedstrijd. In beide stalen werden sporen van het betreffende middel gevonden.

Ostapchuk won de olympische titel met een stoot van 21m36. Het goud gaat nu naar de Nieuw-Zeelandse Valerie Adams die tot 20m70 kwam in Londen. Het zilver gaat naar de Russische Yevegeniya Kolodko en het brons naar de Chinese Gong Lijiao.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>