Abdi Bashir kwalificeert zich binnen vijf dagen voor twee afstanden [+ interview trainer Peter Robbens]

Abdi Bashir liep gisteren in Wageningen voor het eerst van zijn leven een 1.000m op de baan. De Belg liep lange tijd op met Abdi Nageeye, met wie hij enige tijd samen trainde in Ethiopië, maar wist in de laatste twee rondes bij hem weg te lopen en finishte in een tijd van 28:18.50. Hij voldeed hiermee ruimschoots aan de limiet voor het EK. Afgelopen zaterdag plaatste hij zich ook al voor dat toernooi op de 5.000m tijdens de IFAM in Oordegem.

De talentvolle atleet heeft nog geen idee welke afstand hij gaat lopen in Helsinki of dat hij zelfs gaat dubbelen. Bashir is relatief nieuw op de baan en beseft nu pas goed zijn mogelijkheden, zo stelt zijn trainer Peter Robbens. ‘Ik denk dat er nog veel meer in zit,’ zegt hij. ‘Belangrijkste wat ik moet doen is hem remmen.’ We spraken na de wedstrijd met atleet én trainer.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>