Monique Jansen toont vormbehoud in La Jolla [update: ook video van prestaties van Smith en Cadée ]

Update: Monique Jansen heeft vormbehoud getoond voor de Olympische Spelen. In de vierde worp kwam ze tot een afstand van 59m61. Hiermee voldeed ze aan de eis van 59m50. De zesvoudig Nederlands kampioene discuswerpen stelde met deze prestatie ook haar deelname aan het EK in Helsinki zeker. Jansen werd er derde mee in de wedstrijd achter de Britse Jade Nicholls (60m51) en de Amerikaanse Suzy Powell (59m85).

Monique Jansen: ‘Vandaag eerste wedstrijd in Amerika. Deze wedstrijd was wel even anders dan andere wedstrijden. Helaas ben ik al een paar weken niet fit. Problemen met schildklier waardoor ik erg moe ben. Dat zorgt ervoor dat ik niet scherp ben op dit moment om echt een PR te werpen. Gelukkig gaat het wel wat beter. Ondanks dat toch vandaag een wedstrijd gedaan. Mijn enige doel was nu 59,50 m werpen en dus vormbehoud tonen voor Londen. Bij het inwerpen voelde het goed. Ben alleen nog wat te traag maar ik moest het ermee doen. Ik heb me zelf echt door de wedstrijd heen gesleept met de focus op het doel. In de 3e poging zat ik er al dichtbij. Deze worp was niet goed geraakt. De 4e poging was hard geworpen. Wel te traag met de benen maar deze worp was voldoende. Heb me definitief geplaatst voor Londen. Ben echt super blij. De echte afstanden komen zeker zodra ik weer helemaal fit ben. Heb een goede basis gelegd in de winter. Het plan is nu om lekker te trainen en veel uit te rusten. Volgende week kijk ik hoe het gaat en dan zal ik bekijken of ik 25 en 27 april weer mee doe aan wedstrijden.’

Ook de werpers Smith en Cadee kwamen in actie. Zij hebben beiden vorige maand in Bar al vormbehoud voor de Olympsche Spelen getoond. Vannacht verbeterden zij hun beste seizoensprestaties. Smith kwam tot 66m33 meter en Cadée wierp 66m10. Ze werden er respectievelijk tweede en derde mee in de wedstrijd. Cadee meldt op Twitter: ‘Beste openingswedstrijd in USA ooit, dus wel tevreden. Nu wat zwaardere gewichten met kracht erop!’ De winst was voor Martin Maric met 66m53.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>