Wiskundig bewijs moet Usain Bolt sneller laten lopen

De wereldrecordhouder op de 100 meter sprint, Usain Bolt, zou moeiteloos sneller kunnen rennen. Dat concludeert hoogleraar John Barrow van Cambridge University woensdag in Significance. Op basis van wiskundig bewijs denkt hij dat Usain Bolt zijn wereldrecord van 9,58 seconden kan terugbrengen naar 9.45 seconden. Lees verder op nu.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Vermenigvuldigen eerder. Het kan zijn dat hij nieuwe versies van bepaalde formules heeft gemaakt, maar op zich zijn formules voor de invloed van wind en hoogte al lang bekend. Wiskunidg bewijs is dat zeker niet. Zal aan de journalist liggen, vast eentje die zo ongecijferd is als de pip. Eigenlijk zegt het stukje niet meer dan ‘Bolt had sneller gelopen als ie sneller gelopen had’…

  • Artikel is grappig genoeg gepubliceerd in het blad van de Royal Statistical Society. Had Barrow wel even mogen uitrekenen wat de kans is op 2.0 m/s rugwind tijdens een groot kampioenschap op 1000m+ hoogte want dan piekt Bolt altijd.