Eelco Sintnicolaas staakt zevenkamp

Meerkamper Eelco Sintnicolaas heeft zijn zevenkamp tijdens de AA-Drink NK Indoor in Omnisport Apeldoorn moeten staken vanwege krampverschijnselen in beide kuiten. Na het eerste onderdeel van de zevenkamp, de 60 meter sprint, heeft Eelco Sintnicolaas zich afgemeld voor het vervolg. De Atletiekunie sprak na de 60 meter met (bonds)coach meerkamp Vince de Lange: “Eelco had tijdens de warming up wat spanning in de kuiten, maar dat komt wel vaker voor. Tijdens het instarten kreeg hij voor het eerst krampverschijnselen. Het werd tijdens zijn race erger, waardoor hij halverwege de race al moest uitbollen. Eelco vertelde mij na afloop dat hij een dik pr had gelopen gezien zijn laatste 30 meter en dan toch nog een tijd van 7.13 sec. We weten niet precies waar het vandaan komt. Fysiotherapeut Peter Eemers heeft Eelco direct na afloop behandeld, maar de kramp was er niet goed uit te krijgen. We hebben vervolgens gezamenlijk besloten de zevenkamp te staken. Het risico is te groot bij het verspringen. De kans bestaat dat je dan een scheurtje oploopt bij de afzet. En dat is het allemaal niet waard. We willen in aanloop naar de Olympische Spelen in Londen geen risico’s lopen. Ik vermoed dat hij volgende week (NK Indoor Senioren, waar Sintnicolaas horden en polsstokhoogspringen doet, red.) weer helemaal fit is.”

Eelco Sintnicolaas had dit weekend in Omnisport Apeldoorn tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Meerkamp alles op alles willen zetten om een van ’s werelds drie beste zevenkampers op de ranglijst van 2012 te worden. Als dat gelukt was, had hij een invitatie van de Internationale Atletiekfederatie IAAF tegemoet kunnen zien voor deelname aan de WK Indoor, die van 9-11 maart 2012 in Istanbul wordt gehouden. Een eerdere poging kwalificatie af te dwingen, op 3-4 februari in Tallinn, Estland mislukte jammerlijk door het missen van de aanvangshoogte bij het hoogspringen.

(Persbericht Atletiekunie)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Mooi verhaal maar dat hij de meerkamp niet ging afmaken was al vanaf het begin duidelijk, dit is puur een mooi verhaal eromheen. Kramp krijg je van de stress, onttrekt namelijk vocht uit je lichaam…

 • Irrealist

  “Realist” waar haal je het lef vandaan om Eelco, die altijd open en eerlijk naar iedereen is, zo te bejegenen?? Eelco zou zoiets nooit doen. Of er van te voren eerlijk over communiceren. Hij wilde zelfs met kramp nog doorgaan, maar dit is hem te sterkste ontraden om geen risico te lopen in de voorbereiding op Londen.
  Bedenk goed dat je nu op een marktplein staat te schreeuwen. En weet dus wel goed wat je zegt!

 • Johan Neve

  @Realist, graseten bevordert de kuddegeest en stress veroorzaakt kramp. was het maar zo simpel.
  Ik vind dat Eelco n iets meer respectvolle benadering verdiend.
  deze atleet is toch echt heel bewust op weg naar Londen. en wil geen onnodige risico,s lopen.
  En over kramp is het laatste woord nog niet gezegd. maar hierover meer op http://bjsm.bmj.com/content/43/6/401.short