Shevtsov keert terug naar Comrades Marathon

De parcoursrecordhouder van de Comrades Marathon heeft besloten weer deel te nemen aan deze ultraloop in Zuid-Afrika. De inmiddels 42-jarige Rus heeft het parcoursrecord op zowel de ‘down’ run van Pietermaritzburg naar Durban als de ‘up’ run in tegenovergestelde richting. De Comrades Marathon, over een afstand van bijna 90 kilometer, wordt ieder jaar in tegenovergestelde richting gelopen. In 2007 klokte Shevtsov een tijd van 5:20.49 op het ‘down’ parcours en verbeterde daarmee het 19-jaar oude record van Bruce Fordyce. Een jaar later verbeterde hij ook het ‘up’ record met een tijd van 5:24.49.

In 2009 besloot hij zijn eigen record aan te vallen en ging hard van start maar kwam zich in de tweede helft tegen. Hij werd ruim verslagen door de Zimbabwaan Stephen Muzinghi en besloot gedesillusioneerd zijn hardloopschoenen aan de wilgen te hangen. Daar komt hij op 3 juni van dit jaar op terug.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>