Douwe Amels springt 2m22 in Leverkusen

Douwe Amels heeft gisteren de West-Duitse kampioenschappen in Leverkusen gewonnen met een sprong over 2m22. Hij verbetert hiermee zijn persoonlijk record met 6 centimeter en stijgt daarmee twee plaatsen op de allertijden ranglijst. Hij staat nu vijfde achter Wilbert Pennings, Ruud Wielart, Jan Peter Larsen en Martijn Nuijens.

Amels sprong één keer af op 2m07 en maakte daarna een mooie foutloze serie op 2m10, 2m14, 2m16 en 2m18. Op 2m20 haperde het even en had hij drie sprongen nodig om vervolgens weer in één keer over 2m22 te gaan.

Amels was erg tevreden na afloop van de wedstrijd. ‘Sinds vanavond ben ik een échte hoogspringer. Als ik daar niet lekker van kan slapen…’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Wiep Terpstra

  Knap hoor als je in een wedstrijd na het verbeteren van je PR de volgende hoogte ook nog haalt.
  Ga zo door naar 2.25 want dan ben je een echte hoogspringer.

 • Hans Verheijde

  Hallo,

  Super goed gedaan Douwe! Ik spring zelf 1.60, ben ik een echte hoogspringer of voldoe ik niet aan de criteria? Ik voel me wel echt een hoogspringer.

 • Wiep Terpstra

  @harald.
  Wat wil je dan horen:
  Douwe het stelde niets voor die 2.22. Je staat nog maar vijfde op de ranglijst. Een slechte prestatie. De 2.25 zul je nooit halen met die trainer van je !!

 • Wiep Terpstra

  Beste Douwe. Trek je maar niets aan van Harald. Van Martijn Nuijens weet ik dat hij 2.06 sprong toen hij zo oud was als jij. Hij verbeterde zich naar 2.24 toen hij drie jaar ouder was dan jij bent. In drie jaar moet het toch wel lukken om hem op de ranglijst voorbij te gaan. Een super prestatie waarvan ik eerst dacht dat het niet waar was. Feliciteer ook Rini met dit resultaat. Hij zal ook wel trots zijn.

 • Hans Verheijde

  @ Wiep, ik ben nog opzoek naar een goede deskundige hoogspring trainer. Zou ik misschien bij jou kunnen trainen of heb je nog een goed adresje voor me? Ik ben bereid hard te trainen hoor!

 • Henk Kraaijenhof

  @Wiep en Douw: maak je geen zorgen, het is de kou waarin sommige lopers (het woord hardloper is hier meestal niet echt op zijn plaats) naar buiten gaan en dat strompelen door de kou doet dan de hersenen bevriezen en dan krijg je bovenstaande reacties. Echte sportliefhebbers, dat lees je zo!

 • @ Henk

  Heb ik even mazzel dat ik maar weinig functionerende hersencellen heb, dan zak ik qua niveau tenminste niet zo ver af na mijn gestrompel

 • Wiep Terpstra

  @Hans. Ik kan alleen instructie met hoogspringen geven, maar als je goed wilt worden heb je een echte coach nodig die gespecialiseerd is in dat vak en zelf mensen naar de top heeft gebracht.
  In veel sporten zie je dat toppers denken dat ze ook kunnen coachen op hetzelfde niveau. Sommigen lukt dat, maar de meesten niet.
  Ik vind dat Wilbert Pennings zijn gedachten over het springen goed kan overbrengen op een atleet, maar weet niet of hij bereid is. Adri Raaymakers kan je tot ongeveer 2.00 m helpen.Hij is goed geinformeerd over de techniek. Het geheim zit hem in de mix en intensiteit van de oefeningen en daar heb je een meester voor nodig. Zoiets kun je niet leren uit een boekje.
  Henk Kraaijenhof heeft daar de omega wave wat informatie geeft over de conditie van de atleet en de belastbaarheid.

  Het beoordelen van een coach is niet mogelijk zonder permanent bij zijn trainingen te zijn en op de hoogte te zijn van zijn gedachten.

 • @Hans, het helpt als je zegt in welke regio. Eigenlijk zou de bond van alle disciplines moeten weten waar de trainers zitten. Verspreid door het land tien of twintig trainers met goede kennis, op een vijftal plaatsen trainers met extra goede kennis en misschien 1 of 2 toptrainers.

 • harald bust

  @wiep Alsof je vanaf 2.25m pas een ‘echte’ hoogspringer bent, dat was eigenlijk mijn punt. Snap niet hoe je er bij komt dat ik DAT zou willen horen. Maar laat maar hangen.

 • Het is volstrekt relatief, je kunt dezelfde redenering bij de mannen ophangen aan 2 meter, 2.10, 2.20, 2.30. Of 6 voet, of 7 voet, of over eigen lengte. In Nederland ben je ‘echte’ hoogspringster met 1.85, internationaal niet, zou je kunnen beweren. Gewoon hoog springen Harald, net zo hoog als Douwe ofzo!

 • Frank Koopmans

  Toch wat bijval voor Harald. Lees de laatste uitspraak van Douwe en de eerste bijdrage van Wiep nog maar eens over. Wiep zal het vast niet zo bedoeld hebben, maar het riekt naar het vakkundig afpissen van het territorium Nuijens.

 • Wiep Terpstra

  Wordt 2012 het jaar van het hoogspringen?
  Michal Kabelka springt in Banska Bystrica met 2.31 naar de wereldtop. Ik ken hem al vele jaren persoonlijk en zijn niveau was altijd zo rond de 2.18-2.22 met een keer een uitschieter naar 2.25. Deze week sprong hij opeens 6 cm hoger in zijn woonplaats.
  Douwe over 2.22. Chicerova vliegt over 2.06. Hellebaut al bijna op de 2.00. It giet oan.

  @Frank. Ik heb geen contact meer met Nuijens en houd me momenteel bezig met schansspringen. Een sport waar ze zelfs bij werledbeker wedstrijden geen doping-controle hebben !!??