Ronald Schröer: ‘Misschien dat ik in Stanford in de buurt van de EK limiet kom’

Ronald Schröer loopt geen voorjaarsmarathon. De atleet van TDR gaat zich voorbereiden op een 10.000m in het Amerikaanse Stanford. ‘Ik wil kijken hoe dicht ik in de buurt kan komen voor de EK limiet of misschien wel de limiet haal. Maar die is met 28’39” erg scherp.’ Afgelopen jaar haalde Schröer in Wageningen maar liefst 25 seconden af van zijn pr op de 10.000m en scherpte zijn pr aan tot 29’09″03.

In Egmond begon 2012 voor Schröer in ieder geval al goed. Daar haalde hij op de halve marathon zo’n 20 seconden van zijn persoonlijke record af. Hoe Ronald Schröer zijn wedstrijd beleefde vertelt hij uitgebreid voor de camera.

Foto: Losse Veter

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Kan goed uitpakken, zeker als hij goed tegen een snelle start en bij pech grotendeels solo 2e helft kan. Anders de B-race misschien? Vorig jaar was die ook snel zat, als het om onderstaande meeting gaat. B-race al EK_waardig?

  http://www.rtspt.com/events/stanford/pjc11/

  Waarom toch al die limietpogingen super ver weg plannen? Butter naar Boston, Schröer naar Stanford.
  Haal je dat er uit? Als de NL toplopers elkaar om beurten hazen op een snelle baan moeten er “thuis” toch ook toptijden te behalen zijn?
  Laatst die 1500m lopers die samen een indoor race met haas organiseerden liepen toch ook de strakke limiet?
  Met het locale publiek achter je in plaats van een uitslag in de spreekwoordelijke marge. Goede nachtrust vooraf in je eigen bed.
  Ik zal wel te makkelijk denken…

 • Het voordeel van Stanford is dat die zo vroeg in het seizoen is. Er zijn zo weinig 10,000m. Als die het dan niet haalt kan die altijd nog naar anderen optie kijken!

 • @Jesper
  Dank je voor je uitleg.

  Het blijft een apart concept.
  Meedoen in een meet in de VS waar men misschien wel minuten harder loopt dan jij, om je te kwalificeren voor een Europees onderonsje.
  Ja, ik besef me dat Mo Farah ook Europeaan is. De NL limiet ligt 2 rondjes achter op diens PR. Lijkt niet heel unfair gesteld dan, als je het zo bekijkt.

 • Behalve de plaats in het seizoen heeft Stanford heel vaak goede omstandigheden en goede bezetting.
  Er zijn daar eigenlijk twee goede wedstrijden, de Stanford invite (waar Michel Butter en Ilse Pol hebben gelopen) in april en de Payton Jordan Cardinal invite in mei waar Chris Solinsky sub 27′ liep.

  Joep Tigchelaar liep bij een van die wedstrijden zijn pr en Paul Zwama zal er waarschijnlijk ook wel lopen. Die twee hebben natuurlijk prima inside information, die ze misschien wel willen delen hier.

  In Europa heb je eigenlijk alleen de European Cup 10.000m die daarbij in de buurt komt, maar die qua bezetting vooral in de breedte het vaak niet haalt bij de wedstrijden van Stanford University. Daar zijn de series vaak net wat voller
  In combinatie met een trainingsstage in Mexico is de keuze voor Palo Alto (nabij San Francisco) natuurlijk ook verstandig.
  En anders scherpt Ronald zijn pr weer gewoon in Wageningen aan, dat deed hij eerder namelijk ook al.