Losse Veter Magazine Nummer Eén (Winter 2011/2012) is uit! En nog gratis ook…

Met trots presenteren wij vandaag Losse Veter Magazine Nummer Eén. Er is de afgelopen weken hard gewerkt aan dit nieuwe nummer met als resultaat een editie die dubbel zo dik is als Nummer Nul.Een aantal rubrieken die we in dat nummer hebben geïntroduceerd komen ook nu weer terug zoals een week uit het logboek van Patrick Stitzinger en Erwin van Diemen neemt het ditmaal op tegen Pelle Rietveld. In de categorie The Coach Formerly Known As Athlete ditmaal een uitgebreid portret van Bram Wassenaar. En opnieuw maakte London Loy weer een prachtige serie van een atleet. Ditmaal was het de beurt aan Jamile Samuel. De lezer die we ditmaal uitlichten gaat al heel wat jaren mee in de atletiek: Henk Kraayenhof.

Maar er zijn ook veel nieuwe onderwerpen. Zo spreken we met Ryan Hall, de Amerikaanse marathonloper die dit jaar een tijd van 2:04.58 op de klokken zette. We blikken terug op de Zevenheuvelenloop. David van der Linden gaat in op het fenomeen ‘natural running’ en Ivan Sonck haalt herinneringen op aan de voormalige Belgische marathonloper Karel Lismont. En we blikken terug op het bewogen jaar van meerkamper Thomas van der Plaetsen.

Trailrunspecial
Daarnaast is er een zeer uitgebreid themakatern over een discipline die volgens ons de komende jaren in Nederland een grote groei gaat doormaken. Wouter Schelvis geeft ons een zeer levendige en enthousiasmerende introductie in het trailrunnen. We hebben een woordenboek samengesteld met een aantal begrippen die handig zijn om te weten als je eens aan het trailrunnen wilt gaan proeven en van de meest ervaren trailrunners van Nederland, Michel Buijck, haalt ons definitief over de streep om van het asfalt af te stappen. En voor wie dat nog niet ver genoeg gaat laat Jolanda Linschooten door middel van prachtige foto’s zien hoe mooi de wereld buiten de gebaande is. Ook de productinformatie ontbreekt niet in dit themakatern.

Dit alles was wederom niet mogelijk geweest zonder de enthousiaste mederwerking van ASICS en de Zevenheuvelenloop.

Benieuwd naar dit nieuwe nummer?
Vul dan hieronder je naam en emailadres in en je ontvangt een link waarmee je een gratis exemplaar kunt downloaden.

Klik hier om het Losse Veter Magazine Numer Eén te downloaden

Eerder dit jaar verscheen ook al Losse Veter Magazine Nummer Nul. Heb je dat gemist? Klik dan hier om ook een exemplaar van dit gratis magazine te downloaden.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Alex Bowmeester

  Ik weet niet of dit ongepast is, maar laat ik het maar zeggen: Dit blad is pure hardloopporno. Geweldige interviews, adembenemende foto’s, mooie ervaringen van ervaren en onervaren atleten en leuk om te zien dat niet alleen het pure hardlopen zoals we dat kennen, maar ook het trainrunnen en de canicross bijvoorbeeld aandacht krijgen. Als dit een echt magazine was (als in, geprint op papier) zou ik er geen seconde over moeten nadenken om een abonnement te nemen. Geweldig gedaan, en ik hoop dat jullie hiermee doorgaan!

  Voor diegene die het niet snappen, je krijgt een link toe gemaild, en als je daar met je rechter muisknop op drukt en op “Sla koppeling op als” drukt, kan je het .pdf bestand op je computer opslaan. Neem de moeite, het is het waard.

 • Lennart 2.0

  Er blijken nu meerdere Lennart’s te zijn, maar ik sluit me volledig aan bij mijn naamgenoot. Een dergelijk format leent zich perfect voor een hardcopy glossy magazine. Zelfs nu ik toegang tot een gratis (maar log) PDFje, zou ik toch nog een euro of 7 over hebben voor een geprinte versie.

 • Intussen kan ik wel wat kritische opmerkingen bedenken. Die schuine blauwe lijntjes irriteren me, ze gaan van nergens naar nergens, lijnen niet met de cursief uit de koppen en op bladzij 1 is er geregeld wat fout gegaan met de schuine afsnijdingen.
  De boekrol is allang afgeschaft, wat mij betreft komen de bladzijden in een normale pdf onder elkaar. Dat navigeert vertrouwd.
  De broodletter is erg klein. Zet ik ‘m op schermvullend dan zijn het 5 pixels voor de x-hoogte. Das lelijk.

 • De wielerliefhebbers hebben het tijdschrift ‘De Muur’, de voetballiefhebbers hebben ‘Hard Gras’ en nu is er voor de atletiekliefhebbers ‘Losse Veter Magazine’!!