Atletiekvereniging Rijssen denkt na over de toekomst

De Atletiekvereniging Rijssen spreekt van een belangrijke dag, dinsdag 29 november, want dan wil de vereniging praten over haar toekomst. Onder meer over de vraag of de club prestatiegericht moet zijn of juist niet. Lees verder in TC Tubantia

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Mooi streven van deze vereninging. kunnen veel atletiek vereningingen een voorbeeld aannemen voor deze aanpak en betrokkenheid. Nu ligt het vaak bij verenigingsmanagers of combinatiefunctionarissen.
  Hoop dat de leden of leden met beleidsmatige ervaring massaal komen en de bijdrage leveren aan deze vereniging

 • Ik heb ook goede ervaringen om over specifieke onderwerpen een bijeenkomst te organiseren en er even een paar uurtjes over te praten. Lekker op een zaterdagochtend, niet na een drukke trainingsavond.

  @adezeeuw: volgens mij zijn er maar heel erg weinig verenigingen met verenigingsmanagers en combifunctionarissen hebben sowieso vaak een andere rol.

 • De vraag stellen is hopenlijk hem beantwoorden. Net als een bond moet een club faciliteren. Laat de trainer en de atleten bepalen of ze prestatiegericht zijn of niet.

 • Een combifunctionaris of verenigingsmanager een beleidsplan laten uitwerken is makkelijk je tijd vullen en het bestuur hoeft er dan ook niet veel aandacht aan te besteden en ka makkelijk scoren. De tijd zal het uitwijzen wat wijsheid is. Zelf hier ook geen voorstander van

 • @adezeeuw: inderdaad een interessant gezichtspunt. Het feit dat een bestuur zou moeten besturen (en beleid bepalen) zal in veel verenigingen een uitdaging zijn. In de meeste verenigingen die ik ken zijn bestuurders toch veelal een groot deel van hun tijd ook aan het uitvoeren.

  In Amsterdam zijn combifunctionarissen toch in de eerste plaats bezig in het veld dus daar speelt dat niet.