In gesprek met de ‘eigenzinnige, egoïstische, asociale eenlingen’ Hans Koeleman en Han Kulker

Ook Han Kulker en Hans Koeleman waren vorige week aanwezig bij de golfdag voor ex-toppers uit de jaren ’80. Het recalcitrante duo liet de golfclinic echter aan zich voorbij gaan. Ze hadden hun loopspullen meegenomen en maakten liever al hardlopend een rondje over de golfbaan. Na afloop spraken we deze twee ‘eigenzinnige, egoïstische, asociale eenlingen’, zoals Hans Koeleman hun generatie atleten omschreef. Kulker en Koeleman kijken terug op hun eigen prestaties, ze herinneren zich het ‘Weidlinger-moment’ van Koeleman, praten over het belang van goede trainingsmaten en geven hun mening over het niveau van de Nederlandse atletiek op dit moment.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Bart te Rieke

    Onaangepast en eigenzinnig. Geweldig! Daar word je kampioen mee. Met mediatraining en nette manieren kom je op tv, maar niet op het podium. Wat een geweldige karakters, heerlijk.

    Oh, en klopt er iets van het verhaal wat ik jaren geleden hoorde, dat Han Kulker ooit een hond naam bij gebrek aan trainingspartners. Maar dat dit de meest luie hond ter wereld bleek, die niet vooruit te branden was?