Marit Dopheide alsnog brons in Ostrava

Het lijkt er op dat Marit Dopheide alsnog het brons zal krijgen voor haar optreden op de 200m tijdens het EK onder 23 in Ostrava. De Atletiekunie meldt dat de Oekraïnse atletiekbond de sprintster Darya Pizhankova en Ulyana Lepska twee jaar schorsing heeft opgelegd. De twee atletes zouden positief getest hebben op stanozolol.

Pizhankova won goud op de 200m en zilver op de 100m. Dat betekent dat Dopheide, die in eerste instantie vierde werd op de 200m, één plek zal opschuiven als de dopingschorsing gehandhaafd blijft. Kadene Vasell en Anouk Hagen zullen respectievelijk doorschuiven naar plek vier en vijf op deze afstand.

De beide Oekraïnse sprintsters maakten ook deel uit van het gouden estafetteteam op de 4x100m in Ostrava. Als ook dit team uit de uitslag geschrapt wordt zal het Nederlands team de vijfde plek krijgen toegewezen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>