Hoofdpijn tijdens of na het sporten in warm. Wat is dat?

Voor veel mensen is sporten een heerlijke uitlaatklep om de spanning uit het lichaam te krijgen: een uurtje trainen in de sportschool, een partijtje voetbal, een stuk hardlopen, etc. Vaak ben je duf na een dag werken en bestaat er een lichte hoofdpijn die verdwijnt tijdens en na het sporten. Je voelt je daarna weer heerlijk fris en helder.

Helaas zijn er mensen die juist hoofdpijn krijgen van het sporten. Deze hoofdpijn ontstaat meestal enige tijd na de inspanning en kan soms een migraineachtig beeld vertonen, dat wil zeggen dat de hoofdpijn heel heftig kan zijn, soms aan een kant van het hoofd en ook met andere verschijnselen gepaard gaand als bijvoorbeeld een minder goed kunnen zien. Het spreekt voor zich dat dergelijke klachten een plezierig sporten in de weg staan. Bij elke sport kunnen dergelijke klachten voorkomen, wel zie ik het voornamelijk bij hardlopers en ook meer bij vrouwen dan bij mannen.

Lees verder op Sportzorg.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>