Olfert Molenhuis: ‘Hier had ik van tevoren voor getekend’

Op de vraag of Olfert Molenhuis zich nog een mooier debuut zou kunnen voorstellen hoefde hij niet lang na te denken. ‘Ja, als ik had gewonnen,’ klonk het meteen strijdvaardig. Maar de atleet van Team 4Mijl moest meteen bekennen dat hij hier van tevoren voor had getekend en zeer tevreden was met zijn optreden vandaag.

Molenhuis zag de ene na de andere atleet uit de kopgroep wegvallen totdat hij uiteindelijk alleen overbleef met Michel Butter. Op dat moment was de Keniaan Mutai Kipkorir al vooruit. Molenhuis deed flink wat kopwerk vanaf 30 kilometer. Het leek er even op dat hij ook Michel Butter nog eraf zou lopen maar toen deze op 40 kilometer versnelde wist Molenhuis dat het voorbij was. ‘Die laatste vijf kilometer waren mijn benen leeg. Ik wist dat als Butter nog een versnelling over had dat het dan moeilijk zou worden,’ gaf hij na de wedstrijd aan. (Foto: Orange Pictures)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>