Verkeersongeval fataal voor Peter Kiprotich (Volare sports)

Volare Sports atleet Peter Kiprotich is gisteren bij een verkeersongeval dodelijk verongelukt. De 32-jarige Kiprotich, vanaf 2005 deel uitmakend van het Volare Sports team, raakte op de terugweg naar zijn huis op de weg van Tambach naar Iten zijn macht over het stuur kwijt. Na een beknelling van een uur in zijn auto werd hij per ambulance naar het ziekenhuis in Iten vervoerd. Bij aankomst bleek hij al te zijn overleden als gevolg van diverse inwendige bloedingen.

Kiprotich was een bekend atleet in Nederland. Zo won hij in het verleden o.a. de halve marathon van Zwolle, de SevenaerRun, Loopfestijn Voorthuizen en Fish Potato Run. Daarnaast was hij in Berlijn tempomaker voor Haile Gebreselassie tijdens zijn gevestigde wereldrecord in 2007.

Peter Kiprotich laat zijn vrouw Shillah en drie kinderen, Brian, Eric en Marieke achter.

De begrafenis zal komende week in Iten plaatsvinden.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>