Prigge en Landman beste Twentenaren

De magische tijd van onder de 2.30 haalde hij niet. Toch kwam Sam Landman afgelopen zondag als eerste Nederlander over de finish. Ook de Bornse Ingrid Prigge verraste het publiek. Vooraf zei ze dat ze rustig aan zou doen, maar met haar eindtijd verbeterde zij haar ruim haar prestatie van vorig jaar. (Foto: Orange pictures)

‘’Ik ben hartstikke blij’’, lachte Prigge nadat zij over de eindstreep was gekomen. ‘’De weersomstandigheden waren goed en de organisatie had alles perfect geregeld. Het was geweldig.’’ Prigge begon de race op het schema 2.48. Ze finishte uiteindelijk met een tijd van 2.45.10. Haar voorbereiding was echter niet goed. Prigge had last van een blessure. Hierdoor was ze extra blij met de overwinning.

Prigge had een ruime voorsprong op haar tegenstanders. De Hengelose Landman was minder zeker van zijn podiumplaats. De eerste 20 km van de wedstrijd kon hij het goed volhouden. De laatste helft was zwaarder. ‘’Ik had last van tegenwind en moest mijn tempo naar beneden bijstellen. De laatste kilometers kreeg ik last van kramp. Leon Sanderman kwam steeds dichterbij.’’

Het was de bedoeling dat Landman zo’n 30 km samen zou lopen met drie andere Twentenaren, waaronder clubgenoot Michiel Snuverink en Leon Sanderman van AV Rijssen. Pas de laatste 10 km wilden zij opmaken wie de sterkste was. Gouden prijswinnaar Landman heeft echter een groot deel van de race alleen gelopen. ‘’Michiel was geblesseerd en stapte uit. Leon heeft er toen voor gekozen om wat rustiger te lopen,’’ verklaarde Landman.

Prigge heeft onderweg meer steun gehad van medelopers. Zij werd begeleid door een goede haas en kon haar tempo mede hierdoor volhouden. Wel was ze bang dat er onderweg wat zou gebeuren. ‘’Ik ben altijd bang dat ik kramp krijg. De wedstrijd was zwaar. Het is en blijft een marathon’’, vertelde de winnares die ondertussen door bekenden werd gefeliciteerd.

Landman noemde het een hele eer om als eerste Nederlander te finishen. Wel vond hij het jammer dat hij niet onder de 2.30 heeft gelopen. ‘’Dit najaar haalde ik in Keulen 2.31.48. Een tijd onder de 2.30 is voor mij een magische grens. Het is me vandaag niet gelukt.’’ Landman finishte met een tijd van 2.32.04.

Beide Twentenaren genoten ervan om in de regio een marathon te lopen. ‘’Mijn kinderen stonden langs de weg. Ook waren er veel familieleden en vrienden. Dan is hardlopen natuurlijk erg leuk’’, aldus Landman. Prigge werd bij de finish omhelst door haar dochters. ‘’Mijn familie gaat echt niet mee als ik een marathon loop in Amsterdam. Ik vind het leuk dat ze hier wel kijken’’, zei de winnares lachend.
(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>