> Testlopers Nike Lunar Eclipse gezocht

Nike lanceerde onlangs een nieuwe schoen in de Lunar serie. Na het succes van onder andere de LunarRacer en de LunarGlide zijn ze er bij Nike van overtuigd dat ze opnieuw een schoen hebben ontwikkeld die zijn eigen schare aan fans zal ontwikkelen. Het is de Lunar Eclipse. Ze zijn zelfs zo overtuigd van deze schoen dat zij de Lunar Eclipse graag aan een grondige test willen onderwerpen door tien lezers van Losse Veter.

De Lunar Eclipse is een schoen die voor een grote groep lopers geschikt is. Door de Dynamic Support technologie kan zowel een neutrale als pronerende loper hier goed op lopen.

Dennis van Tongeren, Running Product Specialist Europe, stelt dat de Eclipse op vier essentiële punten afwijkt van de Glide. Zo is de tussenzool, met het Dynamic Support systeem, doorgewerkt tot aan de zool waardoor je optimale grip hebt en heeft de Eclipse bovendien een tussenzool die uit verschillende hardheden bestaat. Daarnaast heeft de schoen een bijzonder hielkap die voor extra stabiliteit zorgt. Tot slot heeft de schoen een iets smallere pasvorm dan de Glide.

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor de Lunar Eclipse?
Nike stelt tien paar schoenen ter beschikking aan lopers die deze aan een grondige test willen onderwerpen. We hebben daarom besloten om ze te laten testen door een aantal echte kilometervreters. We hebben op de Nike+ website een challenge aangemaakt die vandaag van start gaat. De tien lopers die tot het einde van dit jaar de meeste kilometers bij elkaar lopen krijgen een paar van deze bijzondere schoenen.

Hierbij hanteren wij wel de regel dat er minimaal drie vrouwen in aanmerking komen voor een paar.

Hoe kun je meedoen aan deze challenge?
Er zijn twee manieren om mee te doen. Je kunt je kilometers verzamelen met behulp van de Nike+ sportsband en bijbehorende schoensensor. Mocht je die niet bezitten dan heeft Nike sinds kort ook een Nike+ app voor de iPhone. Deze is te downloaden via iTunes.

Zodra je een account aangemaakt hebt op de Nike+ site kun je je aanmelden voor deze challenge. Klik hier om je aan te melden.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • jeroen romeijn

  leuke actie, jammer als je geen aaai-phone hebt en geen nike+ schoentjes.

  is er geen mogelijkheid om deel te nemen zonder deze twee?

  met 352K op schema had ik toch ver gekomen.

 • Michael. L

  Je hoeft ook geen nike+ schoenen te hebben, het is wel makkelijker.
  Een goede hardloopspeciaal zaak heeft een mooie oplossing hiervoor, zodat de chip op elke schoen gedragen kan worden.

 • Je mag het hele nike plus setje van me hebben voor 20 euro. Heb alleen niet zo’n footpod ding omdat ik toen ik het gebruikte nog nikes droeg. Ik woon in Amsterdam maar kan vast ook wel per post.

 • Wat Nike eens moet leren dat als er een goede schoen is ze daar niet steeds wat aan veranderen. Bijvoorbeeld de Span Triax (heb ik ultras mee gelopen) en de Skylon waren voor veel mensen geweldige schoenen. Maar de Span Triax bestaat niet meer en de Skylon is een soort Asics schoen geworden. Innovaties zijn goed maar wat goed is is ook gewoon goed Nike! Maak dan gewoon een nieuwe model en laat de oude bestaan. Nu moet ik steeds weer wat nieuws proberen. Zall marketing technisch allemaal wel kloppen maar als loper heb ik er helemaal niets aan. Ik meldt me dus ook niet aan als testloper want ik wil liever niet geblesseerd raken.

 • Remco Mettes

  Ik vind het een mooie serie van de lunar, maar heb er zelf tot nu toe geen goede ervaring mee. Twee maanden terug heb ik schoenen gekocht van Nike Lunarlon. Na een aantal keer gelopen te hebben, kreeg ik steeds meer last van me kniebanden. Ik dacht dat het moest wennen, maar het werd steeds erger. Ik heb toen een week bijna rust gehad en me oude Nike schoenen weer gepakt. Hier loop ik alweer een paar weken op en nu gaat eindelijk de pijn weer weg. Ik weet niet of Nike ook de stabiliteit veel verandert, maar dit merkte ik wel in ieder geval.

 • Ik dacht eerst dat het de zanger James Hetfield was van Metallica in bovengenoemd filmpje.
  Dan ga je vanzelf hard op deze stappers met de muziek
  op je Nike+app op de I-phone of zoiets ……
  Eerst natuurlijk zelf deze stappers aanschaffen en aan barrels lopen en kijken daarna of je ze nog vergoed krijgt.

 • Als ik op jouw profiel klik in de ranglijst dan krijg ik de volgende mededeling: ‘The Nike+ user community is still growing. This user profile has not been completed yet.’ Ik weet niet wat dat verder betekent: is jouw account geactiveerd? Zo ja, laat t even weten dan probeer ik verder te zoeken.

 • Marleen85

  Hey Leonie, ik heb je even via nike opgezocht. Misschien weet je het nog, ik was een keer met Edward mee toen we naar Hilversum kwamen. Maar wat eigenlijk mijn vraag is, het lukt me niet om met de challenge mee te doen. Ik moet iets inschakelen, zodat iedereen mijn runs kan zien. Weet jij misschien ook hoe dat moet??