Kamiel Maase: ‘Mentale begeleiding is in de moderne topsport niet meer weg te denken’

De tijd dat mental coaching werd gezien als zweverig geneuzel is voorbij. Topsport doe je ook met je hoofd. Turner Yuri van Gelder bezweek aan de verleiding van wit poeder, bobsleer Edwin van Calker durfde niet meer in zijn slee te stappen en Michael Boogerd viel in een zwart gat na het beëindigen van zijn wielercarriëre. Telkens bleef dezelfde vraag hangen: wat als ze een intensieve mentale begeleiding hadden gekregen?

Aangezien mental coaching een jonge discipline is en een vak als sportpsychologie nog in de kinderschoenen staat, is er behoefte aan coördinatie. Sportkoepel NOC*NSF heeft besloten die rol op zich te nemen.

Kamiel Maase, ex-atleet en tegenwoordig in dienst van de koepel als coördinator wetenschappelijke ondersteuning topsport, legt uit: ‘Diverse sportbonden zijn gestart met mentale begeleiding.

Lees verder in De Pers

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>