Renate Wennemars: ‘De loopverslaving heeft bij mij nog niet toegeslagen’ [YouTube]

renate

Renate Wennemars was vandaag aanwezig bij de Marikenloop. Ze had een aantal vrouwen klaargestoomd voor deze loop en kwam hen nog een extra steuntje in de rug te geven. Daarnaast liep ze zelf ook mee met de vijf kilometer. Wennemars klokte een tijd van 22:44 en werd daarmee negende in de categorie Vrouwen 35. Toch is de tv-presentatrice nog steeds geen trainingsbeest. Het fanatisme is vooral besteed aan haar man, voormalig schaatser Erben Wennemars. Zijzelf moet zich iedere keer nog motiveren om aan een training te beginnen. ‘Ik doe het gewoon een paar keer per week. Maar dat geluksgevoel tijdens het lopen ken ik niet. Maar het is wel leuk om te merken dat je iedere keer progressie boekt.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Michiel de Boer

  Renate vertelt een goed en professioneel verhaal.
  Ze heeft haar stem geleend om vrouwen te motiveren op de mp3 tijdens het lopen.
  En dan komt het gesprek op haar eigen lopen. Ze kan op elk moment stoppen… Ze kent het geluksgevoel niet dat lopen kan oproepen..
  Ik heb zo het idee dat hier sprake is van een dame die lopen eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Wat een bummer voor haar.
  Ze heeft het fanatisme van haar echtgenoot niet overgenomen dat is duidelijk!

 • Alie Bruinius

  Wat een uithangbord moet zijn van een actieve atletiekbond blijkt in totaal niet geinspireerd te zijn door het hardlopen. Over missers gesproken….!

 • Tijdens de Marikenloop heb ik kort kennisgemaakt met Renate. Ik denk dat we hier te maken hebben met een leuke, sportieve en energieke vrouw. Ze gaf echt niet de indruk dat ze een hekel heeft aan hardlopen. Misschien dat ze een beetje nuanceert en niet van de daken schreeuwt dat lopen `het allerhoogste is`. Juist verfrissend. En ik heb uit zéér betrouwbare bron vernomen dat ze toch echt plezier beleeft aan het lopen. Niets mis mee dus. En waarom zou ze zo fanatiek moeten zijn als haar echtgenoot om met een vrolijk gezicht een hele fatsoenlijke tijd te lopen (want dat deed ze dan ook nog eens).

 • Ik denk dat juist dat deze nuchtere opstelling haar effectiever maakt als uithangbord. Een hoop mensen worden afgeschrokken door de bijna religieuze benadering die sommige lopers erop na houden. Veel mensen willen gewoon wat gezonder leven, niet een nieuw levensdoel.

 • Renate Wennemars staat symbool voor een heel grote groep vrouwen die momenteel de straten vullen met hun hardloopskirts en fancy MP3 spelers die vooral lopen voor de gezelligheid en overtollige kilootjes. Dit soort vrouwen gaat voor hetzelfde geld weer zo het fitnesscentrum in als daar de volgende calorienhype zich voordoet.
  Allemaal leuk en aardig, maar die hele meute vrouwen (en mannen) die momenteel meesjokken met hardloopevenementen met als belangrijkste doel “genieten” voegen werkelijk niets toe aan de Nederlandse atletiek. Organiseer voor deze mensen net als voor toerfietsers speciale toerlopen waar ze heel erg kunnen genieten en geef de serieuze atleten weer de ruimte en aandacht die ze verdienen. Ik ben die hele hippe vrouwenhype nu wel weer beu.

 • “Organiseer voor deze mensen net als voor toerfietsers speciale toerlopen waar ze heel erg kunnen genieten”

  Dat is de Marikenloop nu net!

  “en geef de serieuze atleten weer de ruimte en aandacht die ze verdienen. Ik ben die hele hippe vrouwenhype nu wel weer beu.”

  Dan kijk je niet.

 • Marko, ik snap helemaal niet wat jouw probleem is.
  Jij ziet dus liever een dam tot dam loop of zo met 100 atleten?
  tja, ok, zal dan wel

  had je misschien wel nog graag ons inschrijfgeld voor de prijzenpot? maken we dat gewoon effe over

  en dan over renate: voor een normale sterveling loopt zij echt geen verkeerde tijd. In de sportschool waar ik ook wel eens kom zijn er maar heel weinig mensen (ook mannen) die dat voor elkaar krijgen