Esther Vermue heeft haar draai helemaal gevonden in Missouri

angela en me

In augustus 2009 vertrok Esther Vermue naar de Verenigde Staten. Ze kwam terecht in Missouri waar ze gezondheidswetenschappen studeert en uitkomt voor het atletiekteam. De baanatlete heeft zich in de afgelopen maanden gemanifesteerde als een gevestigde waarde voor het team.

Vermue heeft haar draai snel weten te vinden in Missouri door de hulp van haar teamgenoten. Ze woont samen met vier andere atleten in één appartement en brengt ook daarbuiten nog veel tijd met haar teamgenoten door. Thanksgiving bracht ze door bij de ouders van een van hen. En ook tijdens de voorjaarsvakantie trok ze er op uit met teamgenoten. ‘Ik heb me nooit alleen gevoeld,’ stelt Vermue. ‘In het begin reden ze me rond en lieten me alles zien. Toen ik voor het eerst op de baan kwam was iedereen erg vriendelijk en behulpzaam. Dat is waarschijnlijk de reden dat ik totaal geen last heb gehad van heimwee. Het voelt als thuis,’ aldus de atlete van Rotterdam atletiek.

Vermue studeerde vorig jaar af in Nederland maar was er nog niet klaar voor om de spikes in te ruilen voor een baan. Nadat ze van vrienden hoorde over de mogelijkheden om in Amerika sport en studie te combineren besloot ze een poging te wagen. ‘Ik wilde meer zien van de wereld, mijn Engels verbeteren en bovendien nog een tijdje de focus op atletiek houden. Dat zou ik allemaal kunnen combineren als ik in de Verenigde Staten voor een universiteit zou uitkomen.’ Vermue sprak met verschillende universiteiten en koos voor Missouri. ‘Soms moet je op je gevoel af gaan en ik had het beste gevoel bij Missouri.’ En ze heeft sindsdien nooit spijt gehad van haar keuze.

Het leven is minder gestrest in Missouri. Ze heeft meer tijd om vrienden te zien en meer tijd over voor haar hobby’s zoals schrijven. Ze houdt onder een weblog bij voor haar vrienden en familie in Nederland. Naast het feit dat het atletenleven haar bevalt in de Verenigde Staten was ze ook verbaasd over de faciliteiten die tot haar beschikking staan. ‘Het is fantastisch om daar gebruik van te kunnen maken. In Nederland was ik al blij als ik een t-shirt kreeg maar hier krijg je schoenen, betalen ze de reizen en alle andere kosten. Ik had in eerste instantie niet door dat dit allemaal geregeld werd.’

Ook haar coach Rebecca Wilmes vind het prettig om met haar te werken. ‘Ze houdt van aanpakken en doet wat je van haar verwacht. Ze heeft een positieve houding en is een goede atlete. We zouden graag langer met haar willen werken dan één jaar.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>