Pieter Desmet (26) denkt na over toekomst: ‘Stoppen? Dat kan’

pieter desmet 594

Veerle Dejaeghere en Pieter Desmet stevenen af op een negende en vierde eindzege in de CrossCup, maar helaas dreigt dit mooie West-Vlaamse liedje niet te blijven duren. Veerle Dejaeghere viert begin augustus haar 37ste verjaardag en kondigde al eens haar afscheid aan de atletieksport aan. Pieter Desmet heeft met zijn 26 jaar wel nog de ideale prestatieleeftijd, maar toch staat zijn atletiektoekomst op de helling. ‘Mijn spikes kunnen volgend jaar aan de haak hangen’, verrast de Zwevegemnaar, die na een minder seizoensbegin tijdens de vorige CrossCup-manche in Hannuit met een vierde plaats weer zijn beste niveau etaleerde. ‘Ik kreeg na zeven jaar Atletiek Vlaanderen eind 2009 geen contractverlenging meer. Afstandslopers zijn toch kansloos tegen de Afrikaanse overmacht, was het argument.’

Lees verder in Sportwereld.be

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Wouter Jansen

    Er zijn genoeg mensen die proberen (top)sport te combineren met een normale werkweek. Natuurlijk is het fijn dat je door financiele ondersteuning iets meer rust kunt vinden in dit schema. Maar wanneer dit wegvalt moet je natuurlijk niet direct zielig gaan zitten zeuren dat je dan misschien maar beter kunt stoppen, want in het leven komt niks je zomaar aanwaaien. Iets meer mentaliteit is wel op zijn plaats.

  • Inderdaad, wilskracht en doorzetting, 2 talenten die noodzakelijk zijn om topsporter te zijn.

    Pieter is een product van de topsportschool en nadien kreeg nadien direct een voltijds contract als topsporter. Hij heeft dus nooit werk gezocht/verdere studies gedaan.
    Het blijft flauw dat hij zo kinderachtig blijft reageren op zijn verlies van het contract. Er waren onvoldoende resultaten. Het einde contract kon hem toch niet zo verbaasd hebben. Hij heeft ondertussen reeds kansen gehad om zich te bewijzen vb ek cross (was toen zelfs nog prof!) maar nam deze niet, volgens hem uit ontgoocheling: te weinig motivatie getraind. Dan denk ik dat hij dan toch die mentale weerbaarheid ontbreekt die een topsporter typeert!