Errol Esajas hekelt ontbreken van binnenfaciliteiten

Errol Esajas hekelt het ontbreken van binnenfaciliteiten in Rotterdam voor zijn atleten. Daardoor is hij samen met zijn pupillen aangewezen op buitentrainingen in de voorbereiding op het indoorseizoen. Dat zei de atletiekcoach voor de microfoon van Radio Rijnmond Sport.

De komst van een atletiekbaan stond op de planning in Rotterdam, maar is onlangs van de begroting geschrapt. Esajas, die onder andere tennisser Raemon Sluiter en atleet Patrick van Luijk onder zijn hoede heeft, kan dat niet begrijpen. “Nu moeten wij altijd buiten trainen en dat is absoluut niet ideaal in de aanloop naar het indoorseizoen,” zei hij in Radio Rijnmond Sport.

Esajas klopte deze week tevergeefs aan in Apeldoorn om daar overdekt te kunnen trainen. “We kregen van de club die daar de baan huurt geen toegang tot de baan.” Uitwijken naar het Belgische Gent is voor de Rotterdamse atletiekcoach geen optie. “Dan ben je vier of vijf uur onderweg om te kunnen trainen. Dat is geen doen.”

Zijn pupil Patrick van Luijk is op dit moment aan het trainen op Jamaica. Hij keert op 2 februari terug naar Nederland.

Bron: RTV

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Nils Garama

  We hebben in Dordrecht een hele mooie hal staan. Ok, geen rondbaan en geen tartan maar een andere vloer geschikt voor atletiek. Maar wel 80 meter lang en 25 meter breed. Ruim voldoende voor alle sprinttrainingen die je wilt doen lijkt me. En….maar 20 minuten rijden van Rotterdam.

 • Een hal van 80m is maar gedeeltelijk voldoende.
  Als je je wil voorbereiden op een 60m is het prima, als je 200m of 400m wil lopen zul je toch echt een rondbaan nodig hebben.
  En wat mij betreft hoeft dat niet eens volledig indoor. Een semi-overdekte baan zoals sommige schaatsbanen zou ook al een hoop schelen. Wat terraswarmers langs de kant en je kunt zelfs onder deze omstandigheden prima trainen.
  Bij de bouw van nieuwe atletiekbanen, zeker in grote steden als R’dam en A’dam, misschien eens de mogelijkheid bekijken om een volledige trainingsbaan te bouwen ipv een hybride baan waar zowel getraind wordt als wedstrijden georganiseerd.

 • Joram Gootjes

  Bij ons op de Antillen trainen we ook in de aanloop van het winterseizoen gewoon buiten.
  daarvan kunnen de kaaskopjes hier in dit landje heel wat leren, ook als het gaat om de afgelasting van de halve van egmond

 • Aurelio Butmann

  Ein hal als in het Deutsche Rhede kun je ook alle kanten mee op!
  Heeft een lange stuk van ik mein 140m.

  @Joram, wat heeft Egmond hier mee te maken? En is het trouwens geen aflassen ipv afgelasten

 • Jeroen Sengers

  @Joram,

  ligt er bij jullie op de Antillen nu ook 10 cm sneeuw op de baan? Ben benieuwd hoe jullie dat probleem oplossen.

  groet,

  Kaaskop Jeroen

 • Vind het ook wel een beetje vreemd dat de hal in Apeldoorn alleen toegankelijk is voor leden van maar een club.

  Het zou goed zijn als er gewoon tegen betaling van entree getraind kan worden, of dat de KNAU de huur betaald, zodat de accomodatie meer gebruikt kan worden.

  Er is toch ook een hele hoop subsidie naar de eerste volwaardige indooraccomodatie gegaan, iets waar andere steden nu volgens mij geen recht meer op hebben. Het zou dan zeer onterecht zijn als deze stevige subsidie alleen maar ten goede van een vereniging komt.

  Wat zijn precies de redenen dat er verder niemand binnen komt?

 • Dit staat er op de website van het omnisport centrum:

  “Op de woensdagen 13-20-27 januari en 10-17-24 februari 2010 kan er getraind worden in deze prachtige binnenaccommodatie.

  Gaarne van tevoren aanmelden met hoeveel personen je gaat komen en welke onderdelen je zou willen gaan beoefenen.

  De instuif is open van 19.00-21.00 uur

  Kosten voor een avond: Ć¢ā€šĀ¬ 5,- p.p.

  Publiek is welkom in het sportcafe en op de tribune.

  Vragen en inlichtingen: Wim van Beek beek0290@wxs.nl

 • Stefan Beerepoot

  Dit gaat alleen over de instuif. Voor training zijn er veel meer mogelijkheden, gewoon contact leggen met Wim van Beek, hij helpt iedere geƃĀÆnteresseerde graag verder.

 • jerrel feller

  @ martijn

  het wordt geen dubbeldeks atletiekbaan. alleen de 2e verdieping wordt voor de atleten de onderste gaat naar de boogschutters.

 • jerrel feller

  @albrecht

  Ja precies ik hoop ervan te profiteren om elke dag op hoogte te trainen. want als ik dan op zeeniveau zal lopen. zal mijn uithoudings vermogen voor de 60m veel beter zijn inderdaad.