Jack Wouters: ‘Ik ben de laatste der Mohikanen´

Jack WOuters first

Voorafgaand aan de 41e Mastboscross (16 & 17 januari) duikt BN/De Stem in de ziel van het veldlopen. Vandaag met oud-bondscoach Jack Wouters. Jack Wouters (52) is nu een jaar bondscoach veldlopen af. De KNAU heeft nooit een opvolger aangesteld. “Ik ben de laatste der Mohikanen”, grapt de trainer uit Oud Gastel. De cross wordt er tegenwoordig bij gedaan door de betaalde weg- en baanstaf. “De cross is in Nederland het middel om je in de winter voor te bereiden op het baan- en wegseizoen. Het is de basis van bijna iedere zichzelf respecterende atleet.”

Wouters kijkt wel eens met een jaloerse blik naar Vlaanderen. Daar is het veldlopen net als het veldrijden een sport op zich. “Het hoort bij de cultuur van de Vlamingen. Wij pikken daar in Brabant een graantje van mee. In het zuiden kun je op een dag kiezen uit vier of vijf crossen. Hoe noordelijker je komt, hoe minder dat wordt.”

Lees verder in BN/De Stem

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>