Geertsma: Speer neergelegd, discus opgepakt

wormerveer – Officieel is Karin Geertsma al negen jaar gestopt met speerwerpen. Maar ondertussen werd ze elk jaar – ook in 2009 – weer opgetrommeld om bij Lycurgus aan de competitie deel te nemen. Nu is het echt voorbij, zegt de Zaanse (37), die zich de laatste jaren op racketlon heeft gestort (de combinatie van tafeltennis, badminton, squash en tennis).

´´In de eerste jaren dat ik gestopt was, heb ik op hoog niveau gesquasht. Daardoor bleef ik fit en ik heb destijds ook nog aan twee NK’s meegedaan, waarop ik tweede en derde werd. Bij Lycurgus deed ik uit een soort clubgevoel steeds weer mee. Ik had er goede vriendinnen zoals Elise Knetemann en wilde ze niet in de steek laten. Er was gewoon geen andere goede speerwerpster en ik wist dat het veel punten zou kosten als ik niet mee zou doen. Van vroeger weet ik nog dat ik ook altijd blij was als ervaren atleten zich nog beschikbaar stelden voor de competitie.’’

Nu lijkt het erop dat de Krommenieër atletiekvereniging een nieuwe speerwerpster van buitenaf gaat aantrekken. En dus hoeft Geertsma niet meer. ,,Ik ken tegenwoordig ook bijna niemand meer van de atletiekploeg. En het wordt steeds zwaarder, het is pijnlijk omdat ik er niet specifiek meer voor train.’’ Mocht het niet lukken met het meisje van buitenaf, dan verwacht Geertsma niet dat ze alsnog benaderd wordt. ,,Haha, ik geloof niet dat ze me nog durven te vragen. Maar tegelijkertijd heb ik mijn oude spikes nog altijd achterin de auto liggen. Die zijn helemaal af en ik moet ze eigenlijk weggooien, maar op de één of andere manier lukt me dat niet.’’

Lees verder op de website van AV Lycurgus

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>