Ook Olympisch kampioen Ramzi betrapt

Olympisch kampioen Rashid Ramzi is één van de zes op cera betrapte sporters tijdens de Olympische Spelen in Beijing, dat maakte het olympisch comité van Bahrein vandaag bekend . Ramzi, een genaturaliseerde Marokkaan uitkomend voor Bahrein, won in China goud op de 1500 meter. De naam van Ramzi is de tweede die bevestigd wordt, eerder al werd bekend dat de Italiaanse wielrenner Davide Rebellin tegen de lamp was gelopen.Rebellin won olympisch zilver op de wegwedstrijd.

De 28-jarige Ramzi heeft al aangekondigd een tegenexpertise aan te vragen. De hardloper won in zijn loopbaan al wereldtitels op 800 en 1500 meter en behaalde op het WK van 2007 zilver. In Bejing versloeg hij de Keniaan Asbel Kiprop en Nicolas Willis uit Nieuw-Zeeland in de eindsprint. Mehdi Baala werd vierde in deze race. (Sport1)

Lees ook het artikel van Mark van Driel: Mysterieuze winnaar met omstreden reputatie (20 augustus 2008)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • 6 positieven op 948 testen (0,6%) het valt beste mee met dat dopinggebruik. Maar loont het? Tot nu toe 66% van de “dopers” een plak.

  Naast Ramzi ook Rebellin en Schumacher (wielrennen) nog 3 te gaan.

 • Je statistiek is een beetje scheef. Dit zijn slechts aanvullende testen. Daar hebben ze eerdere positieven (100%) ws. niet nog een keer gedaan. Ook waren er nogal wat atleten (denk Rusland) die voor de Spelen al geschorst waren, inclusief veel medaillekandidaten natuurlijk.
  Etc. etc.

 • John Romkes

  En nogmaals wordt een atleet betrapt die zich zelden bij een ‘gewone wedstrijd’ laat zien en vervolgens uit het niets op een groot toernooi een medaille wint. Ik kan helaas niet zeggen dat deze positieve test van Ramzi als een verrassing komt…

 • Pel - NW United Archivaris

  Wat ik wonderbaarlijk vind is dat Ramzi zich heeft laten zien op de Spelen, terwijl CERA zich toch al tijdens de Tour de France openbaarde.
  Erg opportuun, lijkt me.

 • @pel. Een aantal atleten wisten niet dat CERA zo eenvoudig is op te sporen ; dat heeft ze tijdens de tour de france ook totaal verrast. Naiviteit speelt ook mee denk ik.

 • Eindelijk is die kloothommel van een Ramzi gepakt….al op het WK in Helsinki sliep hij bij ons Nederlanders op de afdeling…zo schijnheilig (niet dat dat een teken is maar bij deze gast liep dat oplichting ervanaf!) niet te doen!

  Goud op de 800m en 1500m, wij dachten al WHATEVER…

  Eerlijkheid duurt het langst!

  Nu optyfen met die eikel en weer verder met de mooiste sport van de wereld, clean wel te verstaan (ok in ben naief…maar wel liefhebber!).

  M

 • Ramzi, tja, zoals marcel (vdw) al aangaf, zijn reputatie is niet zuiver, zijn prestatiecurve zeer opmerkelijk en hij loopt ook nog nauwelijks wedstrijden (dat kan hij omdat hij in bahrein waarschijnlijk goed betaald krijgt en dus niet afhankelijk is van start- en prijzengeld en dat doet hij dus waarschijnlijk ook om zo niet te veel te worden gecontroleerd). Een beetje zoals kenteris en er zijn nog talloze voorbeelden. Ik en een stel andere atleten vroegen ons af welke wereldrecords in de atletiek nu clean zijn, we kwamen tot de conclusie dat dat er helaas niet zoveel zijn…(mvdw: de 110 m. horden daar geloven we wel in, maar de 100 m. horden bij de vrouwen is twijfelachtig!)

  gr Rob

 • Twijfelachtig…

  Je ben een goedgelovig mens…haha, nee zonder dolle, de 100mh is zeker niet zuiver echter het is nooit bewezen dus als jurist zeg ik dan, je ben onschuldig zolang het tegendeel bewezen is…

  Helaas aar waar,

  Fijne Queensday,

  M