Documentaire Egbert Nijstad en Roelof Veld

In TV Drenthe stonden maandagavond twee sportatleten centraal in de rubriek Sporthelden van weleer. Het zijn de generatiegenoten Egbert Nijstad uit Dwingeloo en Roelof Veld uit Ruinen.

Roelof Veld (1944) was in de jaren zeventig achtmaal Nederlands kampioen op het nummer 3000 meter steeple, 10 kilometer, 25 kilometer en de marathon. In 1978 vestigde hij een lang standgehouden Nederlands record op de marathon in 2.14.02. Daarnaast nam hij deel aan de Europese Kampioenschappen indoor in Rotterdam in 1973 en in 1978 in aan de Europese Kampioenschappen atletiek in Praag. Na zijn actieve topsportcarrière zette hij zich belangeloos in voor de succesvolle coaching en begeleiding van nationale en internationale toppers als Gerard Nijboer, Marti ten Kate, Gerard en Henk Mentink, John Vermeulen en Gerard Kappert. Hij stuurde trainingen aan, fungeerde daarbij als tempomaker en wist talenten te inspireren tot optimale topprestaties. Op die manier stond hij aan de basis van het succes van Gerard Nijboer voor wie de familie Veld een tweede huis vormde.

Lees verder op de site RTV Drenthe

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>