Chris Berger, de vergeten topsprinter

Vanaf vrijdag strijden de atleten in Turijn voor de medailles. Een sprinter uit Amsterdam won er 75 jaar terug goud op 100 en 200 meter. „Papa kon alles.” Veel souvenirs van vader Chris heeft Elles Berger niet. Enkele foto’s, plakboeken en een gouden EK-medaille die haar vader om liet smelten tot een ring. Het gouden sieraad met de drie kroontjes wijkt al 48 jaar niet van haar vinger. ,,Mijn meest tastbare herinnering aan papa.’’

Voorzichtig bekijkt de 68-jarige Berger in haar huis in Heemstede de plakboeken met oude atletiekfoto’s van haar vader, die in 1965 overleed. Met beleid bladert de voormalige tv-omroepster door de vergeelde pagina’s vol zwartwit-plaatjes.

Lees verder in het AD

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>