Harloopster verdrinkt in parkvijver

In Belgie is een 43-jarige vrouw die aan het joggen was in het park van Tervuren is vanmorgen om half negen in de vijver terecht gekomen. Een andere jogger die voorbijkwam zag dat gebeuren en verwittigde de hulpdiensten. De vrouw kon echter niet meer gered worden. Pas na twee uur zoeken met duikers en boten werd het lichaam gevonden in het riet tegen de oever van de vijver.

Brandweerploegen uit Zaventem en Overijse kwamen ter plaatse. Ook een duikersploeg van de Brandweer van Brussel werd naar het park van tervuren gestuurd. Deze kwam helemaal achteraan het park in de laatste vijver terecht.

Volgens een getuige was een vrouw in het water terecht gekomen. Na uren zoeken zonder resultaat dacht men de zoekactie af te blazen. Net op dat moment kwam een man aangefietst met een kindje achterop die zei dat zijn vrouw was gaan joggen en niet teruggekeerd was. De diensten besloten daarop de actie toch verder te zetten en meer duikers in te zetten.

Een kwartier later, nog voor de versterkingen waren aangekomen, werd het lichaam dan gevonden. Een wetsdokter en het parket kwamen ter plaatse. Zij moeten bevestigen dat het om een ongeval gaat. Volgens een betrouwbare bron kan de medische toestand een verklaring zijn waarom zij het evenwicht verloor en in het water terecht kwam.

De vrouw laat een man en twee kinderen na. Zij worden opgevangen door de dienst slachtofferhulp.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>