Lange ringvinger verraadt sporttalent

Meisjes met een ringvinger die langer is dan hun wijsvinger, doen het beter op de atletiekbaan dan meiden met een kortere ringvinger. Dat beweren Britse onderzoekers die geloven dat de lengte van vingers iets zegt over aanleg voor sport. De onderzoekers namen 607 vrouwelijke tweelingen onder de loep. De meiden en dames met langere ringvingers renden aanmerkelijk harder. Ze zouden daardoor ook beter presteren bij sporten als voetbal en tennis.

De wetenschappers kunnen hun opmerkelijke conclusie nog niet verklaren. Mogelijk is er een relatie tussen de lengte van de ringvinger en de hoeveelheid testosteron (mannelijk hormoon) in de baarmoeder.

De onderzoekers namen 607 vrouwelijke tweelingen onder de loep. De meiden en dames met langere ringvingers renden aanmerkelijk harder. Ze zouden daardoor ook beter presteren bij sporten als voetbal en tennis.

De wetenschappers kunnen hun opmerkelijke conclusie nog niet verklaren. Mogelijk is er een relatie tussen de lengte van de ringvinger en de hoeveelheid testosteron (mannelijk hormoon) in de baarmoeder.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>