Extra prijs Zilveren Kruis Achmea voor 800 meter bij ASICS Gouden Spike

Met trots presenteert de organisatie van de ASICS Gouden Spike zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea als nieuwe sponsor van de Leidse topwedstrijd. Naast de band die de verzekeraar heeft met de regio en de stad Leiden (het hoofdkantoor verhuist in 2010 van Noordwijk naar Leiden) vindt Zilveren Kruis Achmea het belangrijk om sport en beweging te stimuleren. Dit doet zij zowel op topsportniveau als op het niveau van talenten en de breedtesport. De ambitie van de organisatie van de ASICS Gouden Spike om het niveau van de wedstrijd steeds verder te verbeteren wordt door Zilveren Kruis Achmea van harte ondersteund. Met de afgesproken sponsoring zijn we dan ook nóg beter dan voorheen in staat om onze nationale topatleten van de internationale concurrentie te voorzien die ze nodig hebben om optimaal te presteren.

Extra prijs van 500 euro voor 800m
Het internationale karakter van de SPAR Topmeeting, die op 14 juni door Leiden Atletiek georganiseerd wordt, zal daarnaast een stevige impuls krijgen omdat Zilveren Kruis Achmea een aparte award beschikbaar stelt op één van de meest spectaculaire onderdelen van het programma: de 800 meter. De winnaars van de mannen- en de vrouwenrace ontvangen bovendien een extra prijs van 500 euro. De doelstelling hiervan is om de internationaal de aandacht voor de ASICS Gouden Spike te vergroten en onze nationale toppers zoals Robert Lathouwers en het publiek een topwedstrijd aan te bieden. Ook zal Zilveren Kruis Achmea de talenten op de 800 meter, die in twee aparte juniorenraces de kans krijgen op een topsportpodium actief te zijn, ondersteunen met een aanmoedigingsprijs.

lathouwers_som_okken.jpeg

Foto: Erik van Leeuwen

Rutger Smith
Hoewel de inschrijving op 1 juni pas sluit, kan nu al gesteld worden dat de 37ste ASICS Gouden Spike een topbezetting krijgt. Vrijwel alle nationale topatleten zullen op 14 juni acte de présence geven in de Leidse Hout. Tweevoudig Gouden Spike winnaar Rutger Smith zal opnieuw een gooi doen naar de prestigieuze dagprijs. In Lisse en Hoorn toonde hij onlangs aan dat met zowel kogel als discus de Olympische vorm er aan zit te komen, maar met stevige buitenlandse concurrentie zal hij de prijs niet kado krijgen. Twee jaar terug vestigde Smith in Leiden een nationaal record van 21,62 meter bij het kogelstoten en sprak toen van ´heilige grond´. Speciaal voor onze topwerper heeft Sportbedrijf Leiden de kogelbak met ruim een meter verlengd.

Sprintfestival
Traditioneel is de ASICS Gouden Spike ook een sprintfestival. Nederlands beste sprinters zullen het opnemen tegen sterke buitenlandse concurrenten op de 100, 200 en altijd spectaculaire 4 x 100 meter estafette. Op dit laatste onderdeel heeft Nederland met onder meer Guus Hoogmoed, Maarten Heisen, Patrick van Luijk en Caimin Douglas 0lympische ambities. Op de 110 meter horden zullen we een duel te zien krijgen tussen Gregory Sedoc en Marcel van der Westen, waarbij ook Olympische limieten op het spel zullen staan.

De 37ste Gouden Spike telt 24 onderdelen en start om 13:00 uur met het hoofdprogramma (voorprogramma met o.a. kogelslingeren vanaf 11.00 uur). Iets na de klok van 17.00 uur zal een jury van drie de winnaar van de 37ste ASICS Gouden Spike bekend gemaakt worden. Het nationale en internationale deelnemersveld zal de komende weken nog verder uitgebreid worden. Zie hiervoor de berichtgeving de komende weken op onze website www.goudenspike.nl

Foto: Erik van Leeuwen

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>