Elite lopers gezocht voor een bijzondere ultrarace in Australië

De Ultra, de Australische ultralooporganisatie zoekt vijftien topultralopers voor een 44 daagse 3000 kilometerwedstrijd van Melbourne naar Brisbane. De wedstrijd wordt gehouden in oktober / novermber 2009 en zal leiden door 146 Australische steden inclusief de hoofdstad Canberra en Sydney. Het prijzengeld voor de winnaar bedraagt 1 miljoen Australische dollars (590.000 euro).
De gehele wedstrijd zal dagelijks op de tv te volgen zijn. Deelname is alleen mogelijk op uitnodiging door de organisatie. Slechts 15 atleten zullen kunnen starten in deze bijzondere ultraloop. De lopers moeten zelf zorgen voor een begeleidingsteam, de organisatie zorgt voor de huisvesting onderweg.

Geïnteresseerden moeten hun prestaties in recentelijke meerdaagse ultralopen kunnen overleggen. Topmarathonlopers zijn ook welkom om hun interesse te tonen.

Het emailadres van de organisatie is eliteathlete@theultra.com.au

Naast de informatie over recente prestaties moet ook naam, adres, emailadres, telefoonnummer, geboortedatum en pasfoto meegestuurd worden. De inschrijfdatum sluit 2 mei aanstaande.

RACE DETAILS

WHAT
The Ultra is an extreme international ultra–marathon race in which 15 athletes will run approximately 70 kilometers per day, for 44 consecutive days, covering nearly 3,000 kilometers. It is equivalent to the Tour de France but on foot, and similar to the old Westfi eld runs with Yannis Kouros and Cliff Young but a staged race. First place will receive $1 million prize money.

WHEN
The Ultra will take place between October and November 2009.

WHO
15 of the world’s most elite ultra–marathon runners will participate in this race.

HOW
15 teams, each consisting of one runner and three support crew, accompanied by a highly skilled event management team will work together to navigate each of the 44 stages. 30 motorhomes and other support vehicles will be used to assist in this operation.

WHY
Harnessing the sheer extreme nature of an ultra–marathon, will provide the perfect backdrop to capture the media and public’s attention to raise the profi le and awareness of ultra–marathon running in Australia and throughout the world.

WHERE
The Ultra will start in Melbourne, pass through Canberra, Sydney, and finish in Brisbane. In all it will travel through approximately 146 towns along the eastern Australian coastline.

met dank aan Ed van Beek voor het doorsturen van de informatie.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>