Verspringster Berthe Makizodila hoopt op medaille op NK indoor

berthe445335660.jpg

Ze zeggen vaak tegen haar dat ze het sprinten en verspringen in haar bloed heeft zitten. Wat wil je ook met een exotisch klinkende naam als Berthe Makizodila? ,,Mijn vader komt uit Congo, lacht de 15-jarige Amersfoortse atlete, morgen actief op het NK-indoor in het Belgische Gent. ,,Maar mijn Nederlandse moeder kon met volleybal vroeger ook heel hoog springen hoor. Vijf jaar geleden werd de nu 1.78 meter lange B-juniore toevallig ontdekt door AV Triatlon-trainer én buurman Richard van Egdom, zijn dochter Mandy was een vriendinnetje. ,,Maar ze moest op zaterdag altijd weg naar de atletiek, zegt Makizodila, ,,en dan kon ik niet met haar spelen. Dus vroeg haar vader of ik een keer mee wilde, ook omdat hij dacht dat ik wel talent kon hebben. Daarvoor had ik aan streetdance gedaan, maar daarin kon ik mijn energie niet volledig kwijt. Hartstikke gezellig ook, met die meiden onder elkaar. Lees verder op AD.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>