Wami en Deriba winnaars in Egmond, Butter en Borst leveren knappe prestatie

df20080113_02065.jpg

De 36e PWN Egmond Halve Marathon is zondag 13 januari 2008 geeindigd in een Ethiopische dubbelzege. Mulugeta Wami, de 25-jarige broer van Gete Wami, hield zijn landgenote Shuru Deriba in de traditionele man-vrouw wedstrijd, waarbij de vrouwen 8.46 minuten eerder starten dan de mannen, slechts drie seconden achter zich. De wedstrijd kwam door de zuiderwind dit jaar pas op gang na de eerste 7 kilometer over het strand waar de lopers werden geconfronteerd met fikse tegenwind.

De strijd brak los op de terugweg door het Noordholland Duinreservaat, maar de beslissing in zowel de vrouwen- als de mannenrace kwam kort voor de finish tot stand op de Boulevard van Egmond aan Zee. Mulugeta Wami hield in 1.04.33 de Marokkaan Adil Annani 14 seconden achter zich. Een knappe derde plaats werd gehaald door Michel Butter. In 1.04.49 moest hij slechts 2 seconden toegeven op de derde plaats.

_dsc6806a.jpg

In de vrouwenrace was het verschil tussen de eerste drie dames nog minder dan bij de mannen. Shuru Deriba, trainend in dezelfde groep als Mulugeta Wami, was ondanks haar angst voor de zee 8 seconden sneller dan de Nederlandse titelverdediger Hilda Kibet (1.13.30). Kibet bleef hiermee nipt de Ethiopische Tiruwork Mekonnen voor (1.13.34). Kibet voelde dat ze niet in topvorm was en miste de macht om mee te spurten om de zege. Na afloop zei ze toch tevreden te zijn met de twee plaats. „Mijn voorbereiding was niet perfect, maar deze wedstrijd is zo belangrijk voor mij. Ik wilde per se lopen.”

Een knappe prestatie werd met de vierde plaats geleverd door de Nederlandse Selma Borst (1.14.24). Het gat tussen Kibet (27) en Borst (24) en de andere Nederlandse loopsters was groot. Merel de Knegt (28) kwam op het strand in haar eentje te lopen en verloor veel terrein. Ze werd uiteindelijk zevende in 1.18.25. Nadja Wijenberg werd negende in 1.22.14.

Bekijk ook het uitgebreide verslag op de site van de Atletiekunie.

uitslagenmannenegmond2008.png

uitslagenvrouwen2008.png

Klik hier voor de overige uitslagen

(foto Michel Butter: Karel Delvoye, luchtfoto: PWN Halve van Egmond)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>