Wereldrecord voor Japanse atleet met 76e marathon onder 2:20 uur

Marathonloper Yuki Kawauchi heeft op nieuwjaarsdag een bijzonder wereldrecord gevestigd. De 30-jarige Japanner liep in het Amerikaanse Marshfield een marathon in 2:18.59 uur. Dat was de 76e keer dat hij onder de 2:20 uur dook, waarmee hij het wereldrecord afpakte van de Amerikaan Doug Kurtis. Lees verder op FOK.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    • Leuk, Michel de Maat. Heeeel lang geleden stond ik bij de marathon van Amersfoort te kijken. Gewoonlijk finishte de winnaar daar rond de 2.30 uur. Maar daar was een loper, in een gele broek en enthousiast zwaaiend, die binnen de 2.20 binnenkwam, Cadeautje voor de organisatie, een mooie herinnering.

      • Geurt van Aken

        Ik denk dat als het echt Vlaardingse sportheld Michel de Maat betrof (en daar twijfel ik niet aan gezien de eindtijd en het vrolijk finishen) dat het dan ging om een geel shirt met rood broekje. De AV Fortuna kleuren…