Hoeveel invloed heeft je cyclus en eventueel de pil op je prestatie?

Een stijve spier, een zere keel of een lichte hoofdpijn. Sporters zijn zich vaak extra bewust van kleine ongemakken die invloed hebben op hun trainingen. Zeker als er een belangrijke wedstrijd op het programma staat willen we ons fit en uitgerust voelen: vol zelfvertrouwen om een goede prestatie neer te zetten. Maar hoe zit dat met de maandelijkse cyclus? Hoeveel invloed heeft deze cyclus – en de eventuele ongemakken – op je prestatie? En wat is de invloed van de anticonceptiepil?

Sport, presteren en je cyclus
Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van sporten op je menstruatiecyclus. Maar het effect van je cyclus op je prestatie is een ander verhaal. De belangrijkste conclusie uit de onderzoeken is dat elke vrouw de cyclus anders ervaart. Waar de een zich nimmer aan een wedstrijd zal wagen wanneer ze ongesteld is, heeft de ander amper in de gaten dat de maandelijkse stonde aanwezig is. Toch zijn er lichamelijk wel een aantal lichamelijke factoren die bij veel vrouwen hetzelfde zijn. Lees hier verder

Losse veter magazine
Wil je meer over voeding en training weten? In het Losse Veter magazine vind je elke editie veel informatie over training, voeding en wetenschap. Voor €29,95 lees je een jaar lang het Losse Veter magazine met een welkomstcadeau (gratis een Mizuno tight of 2in1 short)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>