Abdi Nageeye loopt Nederlands record in Amsterdam [update met video interview en finish]

De TCS Amsterdam Marathon is gewonnen door Lawrence Cherono. De Keniaan vocht tot de laatste meters een spannend duel uit met zijn landgenoot Norbert Kigen. Cherono wist pas in het Olympisch Stadion een klein gaatje te slaan en won de wedstrijd in een tijd van 2:05.09. Hij verbeterde hiermee het parcoursrecord van verleden jaar. Dat stond op 2:05.21. Maar liefst vier lopers bleven onder de 2:06.

En er was nog meer te vieren. Abdi Nageeye liep een ijzersterke race en wist het Nederlands record van Kamiel Maase te verbeteren. In een zorgvuldig opgebouwde race snoepte Nageeye uiteindelijk 5 seconden van het oude record af. Hij liep een tijd van 2:08.16.

Abdi Nageeye verbetert Nederlands record van Kamiel Maase

Een bericht gedeeld door Losse Veter (@losseveter) op

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Mooi opgebouwde race met als resultaat een uitstekende tijd. Zeker op europees niveau een absolute topprestaite! Daarnaast is Nageeye ook nog een charismatisch persoon die prima uit zijn woorden kan komen. Een flink verschil als je dat vergelijkt met bv Sifan Hassan. Daardoor moet ik heel eerlijk bekennen dat ik deze jongen toch een stuk meer als een exponent van de Nederlandse atletiek zie. En ik betwijfel of dat alleen voor mij opgaat.

  • Geweldige prestatie en hij praat op een aanstekelijk enthousiaste manier. Dit NR zat er gewoon aan te komen. Ook complimenten voor de hazen Butter en Choukoud.

  • @geert. Helemaal met jou eens! Hij Is een reclamebord voor de Nederlandse atletiek. Genieten om hem te zien presteren en ook te horen. Overigens vind ik op zijn beurt choukoud ook weer een goede voorbeeldsrol vervullen..
    Wat betreft de race, wederom een mooi opgebouwde race en dat kan hem weleens in de toekomst tot een hele goede toernooiloper maken, denkend bijv aan Bert van Vlaanderen.