Duitse Mockenhaupt pakt 45e nationale titel

Sabrina Mockenhaupt (36) is Duits kampioene geworden op de 10 kilometer in Bad Liebenzell met 33.38 min. Recent is de atlete nog geopereerd, maar na vier weken training laat ze zich weer goed zien. Het is haar 45e nationale titel. Het zilver is voor Anna Hahner (33.45) en het brons gaat naar Corinna Harrer (33.48). Met goede omstandigheden is het niveau in de breedte ook goed en er sneuvelen heel wat persoonlijke records.

Het is bij de mannen een spannende strijd. Winnaar wordt Amanal Petros, die bij een scherpe bocht aan het einde nog bijna verkeerd loopt. Het publiek begint te schreeuwen en na afloop bedankt hij de toeschouwers daarvoor. Petros heeft eerder dit jaar zilver gewonnen op de EK onder 23 jaar. Zijn eindtijd is 29.02 min. Hij finisht een seconde voor Simon Boch, de Duitse kampioen op de 10.000 meter. Derde wordt Philipp Pflieger (29.10), die veel kopwerk heeft gedaan. Er zijn na afloop veel positieve reacties. Er zijn nogal wat atleten, die blessure’s hebben gehad en zij zijn opgelucht met een goede rentree. Ook is de 10 km. vaak een test voor een van de komende najaarsmarathons. Als er dan een snelle tijd op de klok komt, geeft dat vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Hahner en Pflieger starten in de Berlijn-marathon. Minder goed gaat het met marathonrecordhouder Arne Gabius. Hij verdwijnt al snel uit de race met maag- en darmproblemen. Over twee weken gaat hij naar de halve marathon in het Deense Kopenhagen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>