Persconferentie Van Damme Memorial [ door René van Zee]

Donderdagmorgen vond  in Brussel een dag voor de tweede finale van de Diamond League de persconferentie van de 41e AG Memorial Van Damme plaats in Crown Plaza Brussels la Palace . De nieuwe Meeting Director Cédric Van Branteghem presenteerde het deelnemersveld en drie topatleten: Conseslus Kipruto, Christian Taylor en Elaine Thompson. Later op de dag  vond op de Place de la Monnaie de finale kogelstoten mannen plaats.

Kipruto                                                             
Interessante deelnemer op de 3000msteeple chase is  Conseslus Kipruto, de Olympisch-en Wereldkampioen.. De Keniaan blesseerde zich in juni bij de Trials voor Londen aan zijn enkel en was maar net op tijd hersteld voor het WK in Londen. Daar haalde hij zijn derde wereldtitel na Lille 2011 (Youth)en Barcelona 2012 (Junioren). Hij is van plan om een snelle  tijd  ,onder de 8.00 in Brussel neer te zetten.   Of het wereldrecord van   Saif Saeed Shaheen  in 2004  7:53.63   in gevaar komt is de vraag, maar ik zou er niet van opkijken.  Concurrentie krijgt hij van Evan Jäger en Soufiane EL Bakkali.  Kipruto behoort tot het management van Michel Boeting. Boeting: “ in 2011 werd ik door Conseslus opgebeld of ik zijn manager wilde worden”.  Er kwam een goed gesprek, waarbij de atleet zijn vertrouwen in Boeting uitsprak en een contract tekende.  Hij wordt getraind door Japter Keter en woont in Mosoriot .                                                           

CHRISTIAN TAYLOR
Christian Taylor, de wereldkampioen Hinkstap maakte een zeer tevreden indruk.”Ik heb meer mentale rust gekregen” Hij is zeer veel in Europa: in Wenen waar zijn partner de Oostenrijkse hordenloopster Beate Schrott, olympische finaliste in 2012 woont. Voor zijn trainingen verblijft hij veel op Papendal bij zijn trainer Rana Reider.”Nederland is een mooi land, het is onvoorstelbaar hoeveel verschillende soorten brood men daar heeft en goed brood. Ik heb op dit moment geen druk om het wereldrecord van Jonathan Edwards te verbeteren, dat komt vanzelf wel een keer…..”
 
Elaine Thompson
De Jamaicaanse Elaine Thompson stelde in London teleur,waar ze op haar beste nummer de 100m slechts vijfde werd.”Ik was zeer ontgoocheld,weet nog steeds niet waar het mis ging. Die nederlaag heeft me aan het denken gezet. Ik ga de komende tijd hard werken en ben ervan overtuigd, dat Londen me gemotiveerd heeft nog beter en harder te werken. Ik wil in de komende jaren laten zien de beste sprintster van de wereld te zijn”. Zij kwam pas na een lange reis donderdagochtend vroeg in Brussel aan.
 
Van Branteghem
Cedric van Branteghem (1979) liep twee jaar mee met Wilfried Meert, dit jaar volgde hij Meert op als Meeting Director. Hij maakte een uitstekende indruk bij de persconferentie.Van Branteghem was een uitstekende 400m loper (45.02) en was bekend van zijn staartje. Dat staartje is nu verdwenen en hij lijkt klaar als Meeting Director van de AG Van Damme Memorial.
 

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>