Jakob Ingebrigtsen (16): 7 wedstrijden in 4 dagen

Het Noorse talent Jakob Ingebrigtsen (16) heeft een zeer druk programma met de Diamond League op donderdag en drie dagen nationale kampioenschappen in Sandnes. Hij wint uiteindelijk 3x goud en 1x brons. De junior loopt bij de meeting in Zürich in het voorprogramma (Young Diamond Challenge) voor het eerst onder de 1.50 min. (1.49.40) op de 800 meter.
Vrijdag, zaterdag en zondag loopt de jongste Ingebrigtsen 800, 1500 en 5000 meter en 3000 meter steeple. Op de middenafstand is er ook nog een kwalificatieronde. Het overvolle programma lijkt een provocatie van de 16-jarige atleet. Zelf ziet hij het eenvoudig: “Ik doe gewoon wat ik leuk vind”.
 
Natuurlijk is het te veel
“Natuurlijk is het te veel”, zegt zijn vader en trainer Gjert Ingebrigtsen, “maar Jakob gaat maar door en hij houdt het vol. Hij zoekt zijn grenzen op wat mogelijk is. Ik heb er geen woorden voor en dat gebeurt niet zo vaak”. De wedstrijden zijn de afsluiting van het seizoen, voordat een maand rust volgt
Op zijn thuisbaan in Sandnes is de Noor zeer succesvol op de Noorse seniorenkampioenschappen met goud op 5000 meter (13.35.84), goud op de steeple (8.44.12), goud op de 1500 meter (3.53.29) en ook nog brons op de 800 meter (1.50.54) achter de broers Roth. Hij kan daarbij vertrouwen op zijn grote snelheid in de slotronde en de eindspurt. En het dolenthousiaste thuispubliek geeft hem het laatste duwtje in de rug. Volgende maand wordt Jakob Ingebrigtsen zeventien jaar.
 

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>