Drie positieve dopingtesten bij WK-atletiek

Bij de wereldkampioenschappen atletiek in Londen (4-13 augustus) zijn drie verdachte, positieve dopingtesten ontdekt. De namen van de atleten worden nog niet bekend gemaakt. Dat gebeurt pas als de procedures zijn afgerond. Wel heeft de  verantwoordelijke instantie van de wereldatletiekbond IAAF laten weten, dat er geen atleten bij zijn, die medailles hebben gewonnen.

Tijdens de WK heeft de analyse van de testen plaatsgevonden in het door de Wada geaccrediteerde laboratorium in het Belgische Gent. Het betreft 596 controles van urine en 917 controles van bloed. Daarbij wordt gekeken naar de aanwezigheid van verboden stoffen als epo en groeihormonen. Bovendien worden de gegevens van de testen toegevoegd aan het zgn. biologische paspoort van de atleten. Het materiaal wordt tien jaren bewaard, zodat eventueel een heronderzoek kan plaatsvinden.
 

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>