‘We spelen het gevaarlijkste spel in de geschiedenis van de sport’

Geen enkele sportdocumentaire zal dit jaar meer stof doen opwaaien dan ‘Icarus’, het hallucinante verhaal van het massale en door de Russische overheid georganiseerde dopinggebruik van de jaren ’60 tot nu. De Amerikaan Bryan Fogel was vanop de eerste rij getuige van het grootste dopingschandaal van de afgelopen decennia, en verpakte zijn verhaal in een spannende complotthriller.

“Supersize Me” voor de sportliefhebber
Het kost enige moeite om te begrijpen waar ‘Icarus’ naartoe wil: de film begint immers niet als een speurtocht naar Russisch dopingmisbruik, maar als het verhaal van een Amerikaanse documentairemaker/amateur-wielrenner die – in de nasleep van de affaire-Armstrong – wil uitzoeken hoe makkelijk het is om de anti-dopingautoriteiten voor de gek te houden. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Bas van Dam

    Tja, als je dit leest onderschrijft het in ieder geval dat het jagen op doping een zinloze bezigheid is: “De enige mensen die we pakten waren de arroganten, zij die zelfvoldaan waren, of de dommeriken die de supplementen die ze namen niet controleerden.”