Vivian Cheruiyot loopt Great North Run

Titelverdedigster Vivian Cheruiyot komt opnieuw naar de Great North Run in Newcastle (10 september). De halve marathon in Engeland trekt elk jaar tienduizenden deelnemers. De Keniaanse heeft er vorig jaar haar debuut gemaakt op de 21,1 km. en zij heeft daarna de overstap gemaakt naar de wegatletiek. Een nieuwe zege zou een mooi verjaardagscadeau zijn, want een dag na de wedstrijd wordt Cheruiyot 34 jaar. Zij heeft een impossante lijst met medaille’s van Olympische Spelen en WK’s.

In Newcastle krijgt ze onder meer concurrentie van twee Keniaanse landgenote’s: Mary Keitany en Betsy Saina. Ook de Britse Jo Pavey komt naar de Great North Run. Cheruiyot: “Zo’n wedstrijd met competitie haalt het beste in mij naar boven. Ik ben voor niemand bang. Met dergelijke atlete’s aan de startlijn, wil je alleen maar beter presteren.” Vorig jaar heeft ze in een spannende race Priscah Jeptoo en Tirunesh Dibaba verslagen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>