Visser moet kiezen van Bennema: horden of meerkamp


(Foto: Rene van Zee)

Het was de week van de doorbraak voor Nadine Visser. Ze werd al zevende op de meerkamp en zaterdagavond sprintte ze ook naar een zevende plaats op de 100 meter horden. En nu? Ze moet kiezen, vindt haar coach Bart Bennema. “Deze twee onderdelen combineren op een groot toernooi, dat kan ze niet blijven doen. Het is mentaal te zwaar en ook lichamelijk”, aldus de voormalige coach van Dafne Schippers. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Zal wel horden worden, net iets extra snelheid en techniek en ze doet gewoon volop mee voor de prijzen.
    Kan ze een vol seizoen meedoen in de grote wijdstrijden.
    Werpen, hoog is net onvoldoende voor de absolute top.

  • Bovendien volgend jaar geen WK of OS maar alleen EK. Deze week was ze 3e Europese op de horden en maar 0.11s achter de 1e en 6e Europese op de zevenkamp op behoorliike afstand van de eerste 3.

      • Bennema treft het niet (of nouja, eigenlijk juist wel?) Tot twee keer toe een meerkampster onder zijn hoede die op een onderdeel zo excelleert dat specialiseren serieus tot de mogelijkheden behoord. Het is duidelijk dat hij heeft geleerd van het verleden en nu ‘al’ zijn pupil min of meer voor de keuze stelt. Visser is – na Schippers – ook een uitzonderlijk talent! Nog erg jong, maar ik ben er ook van overtuigd dat zij in de meerkamp uiteindelijk ook prijzen gaat winnen! Het werpen is relatief makkelijk te verbeteren, het hoogspringen vergt waarschijnlijk wat meer tijd. Maar qua fysiek, instelling en mentaliteit voorzie ik ook een grote toekomst voor haar op de meerkamp. Toch vrees ik dat we haar gaan ‘verliezen’ als meerkampster en dat uiteindelijk een soortgelijke weg ingeslagen gaat worden als die van Schippers. Wat het ook mag gaan worden, ik wens Visser nog een grote carrière toe!

  • Er is hier maar een ding wat van wezenlijk belang is en dat is WAT WIL NADINE ZELF! Bij de keuze van een sportdiscipline gaat het er in mijn optiek in de eerste plaats om dat het je passie is en Nadine ziet zich zelf naar eigen zeggen meer als meerkampster. Met zijn laatste punt opmerking heeft Hjs wel een punt!