Goud voor Mayer, Braun eindigt meerkamp als zestiende

Meerkamper Pieter Braun heeft de WK atletiek afgesloten met de zestiende plaats. In Londen finishte hij op de afsluitende 1.500 meter als elfde en eindigde uiteindelijk met een totaal van 7.890 punten. Eelco Sintnicolaas staakte ’s middags de meerkamp al na het discuswerpen. De Fransman Kévin Mayer, die in Rio de Janeiro olympisch zilver veroverde achter de inmiddels gestopte Ashton Eaton, werd voor het eerst wereldkampioen. Hij won het goud met 8.768 punten. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Als ik het goed begrijp was er geen specifieke reden voor Pieters matige optreden. Daarom zat ik in het stadion met verwondering te kijken hoe hij zich door de wedstrijd heen worstelde. Alleen de 400 meter en speer waren voor zijn doen goed.
    Maar inderdaad, met zijn pr zou hij hoog zijn geëindigd.
    Op deze plek graag een saluut voor Kevin Mayer. Wat een fantastische regelmaat-op-hoog-niveau liet hij weer zien. Maar hij bleek ook een gokker. Bij polshoog beginnen op 5.10, twee keer missen, en toen toch nog zijn aanvangshoogte gehaald. Waarna een uitzinnige rondedans in het stadion.
    Ik was vast niet de enige die tijdens zijn aanloop voor de derde poging even moest denken aan Dan O’Brien.