Marathontitels voor Kirui en Chelimo

De Keniaan Geoffrey Kirui en de voor Bahrein lopende Keniaanse Rose Chelimo hebben in Londen de wereldtitels op de marathon veroverd. Kirui liep na 35 kilometer weg bij de Ethiopiër Tamirat Tola en won in 2.08.27. Chelimo passeerde in de slotkilometer de voormalige wereldkampioene Edna Kiplagat en zegevierde in 2.27.11. Lees verder op NOS.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Met een Nederlands tintje: zijn trainer is Piet de Peuter, voormalig Phoenix-atleet, die al bijna een decennium in hetzelfde dorp in Kenia woont, op 2600m hoogte.

  Ook olympisch kampioene Faith Kipyegon wordt door Piet getraind

  • Dag Jesper, Klopt niet: Piet begeleidt Kirui al vanaf z’n 16e, 17e jaar en hij stelt de schema’s op. .Canova werkt voor Global Sports, het bureau van Jos Hermens, waardoor hij ook eea voor Kirui doet. Canova suggereert via media dat hij de man achter Kirui is, dat is echt niet zo (ik heb Piet 2 uur geleden nog gesproken).

   Idem betreffende Faith: Piet begeleidt haar al vanaf haar 15e jaar. Bram is sinds bijna 2 jaar aan de begeleiding toegevoegd om o.a oefeningen te verzorgen.

   http://souplessemethode.nl/forumboard/souplesse-wereld-en-olympisch-kampioenen

   http://ymlp.com/zLvPUz

  • Dag Jesper, Klopt niet: Piet begeleidt Kirui al vanaf z’n 16e, 17e jaar en hij stelt de schema’s op. Canova werkt voor Global Sports, het bureau van Jos Hermens, waardoor hij ook eea voor Kirui doet. Canova suggereert via media dat hij de man achter Kirui is, dat is echt niet zo (ik heb Piet 2 uur geleden nog gesproken).

   Idem betreffende Faith: Piet begeleidt haar al vanaf haar 15e jaar. Bram is sinds bijna 2 jaar aan de begeleiding toegevoegd om o.a oefeningen te verzorgen.

   http://ymlp.com/zLvPUz

 • @Klaas,
  dat klopt echt helemaal niet :).

  Canova is de coach van Kirui en Kipyegen door Bram Som.

  de veters van iemand binden voor een training is nog geen coach zijn :).

  • Nu kan het goed binden van de veters echt belangrijk zijn. Zoals altijd heeft succes vele vaders en als een atleet naar behoren presteert is de trainer vaak uit beeld.

  • Waar komt jullie info vandaan? Uit de media? .Mijn. info komt direct van de bron, ik heb regelmatig contact met Piet de Peuter.

   Piet de Peuter woont al 10 jaar in een hutje in het dorp van Kirui en Faith Kipyegon en maakt hun schema’s al bijna net zoveel jaren.

   Canova is degene die inderdaad de veters strikt. Bram Som speelt pas sinds 2 jaren een rol bij de begeleiding van Kipyegon.

   Het beeld dat jullie hebben, is niet gebaseerd op feiten.

   Ik verwijs jullie naar de 2 verhalen achter de 2 links in mijn eerste reactie.

   • …en ter aanvulling: inderdaad, sinds ongeveer 2 jaren helpt Bram Som met de begeleiding van Faith Kipyegon, hetgeen aandacht kreeg in een tv uitzending… maar vraag je eens af: wie deed het dan die 7 jaren daarvoor?

    En op het internationale vlak zit Kirui in de groep van Canova en soms traint Kirui in Iten in die groep. Vervolgens wordt er in de internationale pers gemeld dat Canova zijn coach is…