Brons voor Schippers op 100 meter [+ racevideo]

Dafne Schippers heeft zondag brons gepakt op de 100 meter bij de WK atletiek. De Nederlandse liep een tijd van 10,96 seconden en kwam vlakbij het zilver. Wereldkampioen werd de Amerikaanse Tori Bowie voor de verrassende winnaar (10,85 seconden). Tweede werd de verrassende Marie-Josée Ta Lou uit Ivoorkust. Lees verder op NRC.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Geweldige prestatie om opnieuw op het mondiale podium te staan! Ik kijk uit naar de 200 m, Schippers is in vorm en haar start van minder belang.
  Opvallend het aantal reacties op haar prestatie tot nu toe op dit forum. Komt waarschijnlijk doordat er geen ‘female-Gatlin’ meedoet, dan buitelen we over elkaar.

  • Als je op 0.01s van je seasons best loopt in een WK finale doe je het natuurlijk goed. Thompson, Santos, Luckenkemper en twee Amerikaansen lukte het bijvoorbeeld niet. Maar toch: onder Bennema liep ze in 2015 en 2016 significant harder (10.81, 10.83) en met die vorm had ze goud kunnen halen. Elders in de NRC vandaag een kritischer stukje over Reider die zich Schippers zou hebben toegeeigend.

   • Tom Wouters

    Zie ook het artikel van René van Zee over de eerste 3 dagen van het WK op deze site. Hij citeert de Oostenrijkse hordenloopster Beate Schrott, die een tijdje op Papendal onder Reider heeft getraind. Misschien moet Schippers dit eerste seizoen onder Reider maar eens goed evalueren. Haar tijden staan tot nu toe (we wachten de 200 meter nog even af) niet in de schaduw van hoe ze in 2015 en ook in 2016 presteerde.

 • Hele voorseizoen werd er geroepen dat er gepiekt zou worden op wk. Tijden vielen ook beetje tegen,maar op wk zou ze er staan. Dan is het mijn inziens toch onder Bennema veel beter gegaan. Daar had zij en een goed voorseizoen en een betere piek. Ik snap dus ook nog niet waarom de overstap noodzakelijk was. Prestatie gisteren staat toch beetje haaks op wat altijd geroepen werd.

 • Laat het maar snel klappen zodat ze nog flink wat jaren fatsoenlijk kan trainen en presteren. Het zal toch niet zo zijn dat haar piek al geweest is, zo vlak na stoppen met meerkampen? Of heeft dat gemeerkamp haar befaamde kick geholpen?

   • Tom Wouters

    Een medaille op de 200 meter voor Schippers moet niet zo moeilijk zijn. Van de toppers zijn Thompson, Bowie, Felix, Ahye en Jefferson er niet bij en Ta Lou schijnt met hamstringproblemen te kampen. Blijft alleen Shaunea Miller over als ernst te nemen concurrente…… Ben benieuwd of ze nu wel een tijd loopt die enigszins in de buurt komt van haar record uit 2015.

     • Frank Koopmans

      Miller heeft de 400 meter in de benen. Schippers gaat winnen met circa een halve seconden voorsprong 🙂

     • Tom Wouters

      Tja, en nu lijkt Miller, bij wie er zo te zien de kramp in de benen sloeg op de 400 meter, ook nog af te vallen……

 • Over het falen van Elaine Thomson: “So according to Ta Lou, Elaine was throwing up upwards of 10 times between the semis and finals to the point that the other competitors were overly concerned. According to Elaine she didn’t want the information out there bcuz she didn’t want any excuses and she didn’t want to take anything away from the winner. Information brought to you courtesy of the president of the MVP track club and Marie Ta Lou.”

 • tja tja tja,

  Brons is natuurlijk mooi en goed gedaan en mag natuurlijk Dafne erg  blij mee zijn, maar…..:
  *Bij een niet ‘zieke’ Thompson was Dafne gewoon 4e geworden. Hoe blij was ze dan geweest?

  *Alles gaat goed. Dafne zit lekker in haar vel, goed uitgerust en met Raider was het doel pieken in Londen?
   En dan loop je 10.96? Is die tijd het piekmoment? Net als Sedoc al zei. ze mist topsnelheid?
   Oorzaak: zwaarder / meer spiermassa? Past dat wel bij dafne’s bouw om sneller te lopen?

  *de turbo in het laatste stuk was terug. Volgens media lag ze heel ver achter bij de start etc. En maakt ze het goed op laatste stuk?
  Maar hoever was die achterstand van Dafne in het begin eigenlijk? en heeft ze überhaupt tijdens de 100m op een moment ingelopen op Bowie en de nr 2( hoe heet ze ook alweer?) Ik vraag het me af gezien de eindtijden?
  Oftewel hoe kritisch is Dafne en de media hierin?

  Wat ik eigenlijk wil zeggen…..

  Ik ben een groot atletiekfan en bewonder Dafne enorm om hoe ze bezig is met haar sport en haar drive.
  Maar vanaf begin van seizoen heb ik mijn twijfels of die Rana Reider wel de goeie coach voor dafne is.
  Een thomspon en Bowie lijken dit jaar veel soepeler op de baan te bewegen dan dafne. komt dit door de spier en gewichtstoename bij Dafne?

  Tevens lijkt Raider ook echt een blessure trainer te zijn. kijk maar terug in de tijd en  wat wil je ook met zijn manier van trainen…..
  en die heeft de KNAU aangenomen? Tegen welke prijs? en ten koste van wel andere invensteringen / onderdelen binnen de atletiek?
  Wat was eigenlijk de reden van zn ontslag bij de britse atletiekbond?

  ik zou best teleurgesteld zijn in Dafne als ze na dit seizoen niet kritisch genoeg is naar dit jaar en haar coach.
  Dat ze maar niet gaat denken: Ik heb toch mooi even 2 medailles gewonnen onder Raider. Dus dan gaat het toch goed??
  Ja die medaille op de 200m, die komt er wel. En gezien de vele afzeggingen / matige concurrentie op de 200m, mag je verwachten dat ze goud pakt. Doet ze dit niet. Dan heeft ze gefaald…

  Alles is gewoon minder dit jaar bij Dafne dan de vorige 2 seizoenen..
  Ik hoop dat ze eerlijk naar zichzelf en seizoen evalueert en hopelijk dat ook met haar familie doet.

  Oohhh wat hoop ik dat Dafne geen blijvende lichamelijke schade ondervindt aan de manier van trainen nu en dat ze daaardoor nooit meer het niveau van vorig jaar en 2 jaar terug krijgt.
  Want de realiteit is gewoon dat dafne hier in de finale 200m echt geen 21.80 gaat lopen , laat staan onder de 22s.

  • Deze analyse klopt aardig 🙂
   Ik denk ook dat Dafne door die brede schouders eerder langzamer wordt dan sneller. Hopelijk in de toekomst weer onder de 22 sec. Dat zal ook nodig zijn waarschijnlijk.
   Desalniettemin geweldig genoten en hoe uniek is het dat een blanke vrouw überhaupt in de finale staat, voor de medailles loopt en wereldkampioen wordt.. Geweldige prestatie, dit is echt geschiedenis schrijven!