Mo Farah wint opnieuw goud: ‘Dit was één van de zwaarste races ooit’ [ +racevideo + interview]

LONDON, ENGLAND – AUGUST 04: Mo Farah of Great Britain celebrates winning gold in the Men’s 10000 metres final during day one of the 16th IAAF World Athletics Championships London 2017 at The London Stadium on August 4, 2017 in London, United Kingdom. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images for IAAF)


9Foto: Getty Images)

Mo Farah heeft de 10.000m bij het WK in London gewonnen na een spectaculaire race die spannend was van het begin tot het eind. Voor Farah, die in Londen ook nog de 5.000m zal doen, was dit zijn zesde gouden WK medaille. ‘Dit was één van de zwaaarste race ooit’.

In de laatste ronde struikelde Farah maar liefst twee keer, maar wist op de been te blijven. In de persconferentie (zie onderstaande video) gaf hij aan: ‘Mij pas is zo groot, ik word vaker in races geraakt. Nu dacht ik aleen maar ‘ik mag niet neergaan, ik mag niet neergaan’. Mijn been is echter slecht nu en ik moet naar de doctor, waarschijnlijk zijn een paar hechtingen nodig.’

Persconferentie na afloop

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>